Over de apotheek

Appotheek - alles over uw medicijnen nu ook via de app

U kunt nu alle informatie van Apotheek.nl ook raadplegen via een app op uw smartphone of tablet: de Appotheek. In de Appotheek vindt u altijd en overal actuele informatie over medicijnen, aandoeningen en ziekten. Lees verder

Het Kwaliteitsprofiel van uw apotheek

Benieuwd naar de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening van een apotheek bij u in de buurt? Zoek het op via het Kwaliteitsprofiel!
Lees verder

Wat kan uw apotheek voor u doen?

Als u aan de apotheker denkt, denkt u natuurlijk aan medicijnen. Daar is hij inderdaad elke dag met zijn team mee bezig. De apotheker controleert elk recept en zorgt dat u de juiste medicijnen krijgt die u veilig kunt gebruiken. Vaak zonder dat u er iets van merkt.

Lees verder

Van recept naar medicijn

Voordat u een medicijn meekrijgt, moet er heel wat gebeuren. 
Bekijk welke stappen de apotheker en de apothekersassistent moeten doorlopen.

Lees verder

Behandelingsovereenkomst

Als u met een recept naar de apotheek gaat sluit u met de apotheker een behandelingsovereenkomst. Wat houdt zo`n overeenkomst in? Wat kunt u verwachten van de apotheker?

Lees verder

Werken in de apotheek

In de apotheek zijn verschillende functies en dus verschillende medewerkers aanwezig. Voor meer informatie over werken in de apotheek, kunt u gaan naar: www.werkindeapotheek.nl.

Lees verder

Uw medische gegevens elektronisch delen

Via een beveiligd digitaal netwerk kunnen apotheken binnen een regio medicatiegegevens van alle patiënten opvragen. Dit is belangrijk om de veiligheid en kwaliteit van uw medicijngebruik nog verder te verbeteren. Uw gegevens mogen alleen worden uitgewisseld als u toestemming heeft gegeven. Lees verder
Doe de risicotest Diabetesfonds
Sluiten