Kruip in de huid van de apotheker

naar actueel

Kruip in de huid van de apotheker

Hoe bereid je als apotheker het goede medicijn? Hoe zorg je dat je patiënt niet te veel medicatie krijgt? Hoe houd je rekening met erfelijke eigenschappen? En hoe controleer je nauwgezet de medicatie van oudere patiënten die veel medicijnen gebruiken? Bezoekers van de familietentoonstelling '175 jaar beter beter door de apotheker' in de Botanische Tuin TU Delft kunnen in de huid van de apotheker kruipen en er alles over te weten komen.

In de tentoonstelling ‘175 jaar beter beter door de apotheker’ lopen bezoekers langs 5 zuilen met 5 hoofdtaken van de apotheker: medicijnbereiding, medicatiebeoordeling, patiëntenzorg, medicatiebewaking en medicijnkennis. Met de speciale game-app 'Beter beter' kunnen ze bij iedere zuil de familie Juub beter beter maken, door goed medicijngebruik te stimuleren. Komt een bezoeker in de buurt van een zuil? Dan laten kleine Juub en zijn familieleden weten dat ze hulp nodig hebben.

Delftse wethouder De Prez opent tentoonstelling

De tentoonstelling is op 10 mei geopend door wethouder Raimond de Prez (wonen, stedelijke vernieuwing en zorg) en staat nog tot en met 22 juni in Botanische Tuin van de TU Delft. Daarna reist deze door naar Alkmaar, Groningen en Leiden.

Jarige apothekers

De Koninklijke Maatschappij ter Bevordering der Pharmacie (KNMP) organiseert de tentoonstelling om het 175-jarig bestaan te vieren.

Botanische Tuin TU Delft
Poortlandplein 6
2628 BM Delft

Apotheek.nl gebruikt cookies om het surfgedrag op de website te analyseren.