Geen lek van bezoekersinformatie Apotheek.nl

Geen lek van bezoekersinformatie Apotheek.nl

Trefwoord
naar actueel

Geen lek van bezoekersinformatie Apotheek.nl

vergroot
terug naar boven

Er lekt geen bezoekersinformatie van Apotheek.nl naar buiten. De website Apotheek.nl heeft geen 'trackers' die registreren welke pagina's u bezoekt, en hoe en wanneer u dat doet. Databedrijven kunnen uw zoek- en surfgedrag op deze website niet opslaan.

Er ontstond onrust over de zogenoemde trackers op medische websites nadat het programma Zembla berichtte over eigen onderzoek. Hieruit bleek dat websites van ziekenhuishuizen en medische websites, zoals Thuisarts.nl, soms zonder het te weten gezondheidsinformatie van bezoekers doorspelen.

Trackers houden bij waar de bezoeker op klikt, en bewaren deze informatie. Daarmee brengen ze het internetgedrag van websitebezoekers nauwkeurig in kaart. Die informatie wordt gebruikt om persoonlijke profielen te maken van webgebruikers. Die profielen worden door derden, databedrijven, verkocht aan bijvoorbeeld marketingbedrijven. Zembla vond trackers van databedrijven op tientallen medische websites.

Hoe zit dat op Apotheek.nl?

Op Apotheek.nl staan dergelijke trackers niet. Informatie over uw bezoek op Apotheek.nl wordt nooit verkocht aan derden.

 

 

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!