Sneller benauwd bij verkeerd gebruik ‘puffer’

Sneller benauwd bij verkeerd gebruik ‘puffer’

Trefwoord
naar actueel

Sneller benauwd bij verkeerd gebruik ‘puffer’

vergroot
terug naar boven

Longpatiënten die hun 'puffer' of inhalator niet goed gebruiken, raken sneller benauwd. Hiervoor waarschuwt apotheker Karen de Leest in het kader van de campagne Lucht & Longen op Mijn-lichaam.com. Deze website staat de komende week in het teken van het voorkomen van longaandoeningen en het bevorderen van schone lucht.

De Leest: ‘Wie na het gebruik van een inhalator zijn mond niet spoelt heeft een grotere kans op schimmels en tandbederf. Dat is natuurlijk al vervelend. Erger wordt het, als het lichaam door verkeerd gebruik de geneesmiddelen uit de inhalator niet of niet voldoende binnenkrijgt. (…) Inhaleert iemand die niet goed, dan raakt hij of zij sneller benauwd.’ De apotheker geeft haar patiënten daarom regelmatig een inhalatie-instructie. 

Patiënten kunnen thuis ook iets ondernemen, vertelt ze. Bijvoorbeeld door de instructiefilmpjes op Apotheek.nl te bekijken. 

Een greep uit de andere artikelen op Mijn-lichaam.com: dj’s Domien en Frank van 3FM vertellen over longontsteking, het laatste thema van het Glazen Huis; longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter ontkrachten fabels over (stoppen met) roken; en directeur Michael Rutgers van het Longfonds laat weten hoe je kunt bijdragen aan schone lucht.

Bekijk de website Mijn-lichaam.com

Bekijk het artikel met apotheker Karen de Leest

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!