Thyrax Duotab binnenkort weer beschikbaar

Thyrax Duotab binnenkort weer beschikbaar

Trefwoord
naar actueel

Thyrax Duotab binnenkort weer beschikbaar

vergroot
terug naar boven

Thyrax Duotab (levothyroxine) mag weer op de Nederlandse markt komen. De tabletten met schildklierhormoon kunnen vanaf 6 april geleverd worden, aldus fabrikant Aspen. Het productieproces van Thyrax Duotab op de nieuwe locatie van Aspen in Duitsland voldoet aan de eisen. Dit heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) op donderdag 30 maart 2017 besloten.

Raadpleeg altijd uw arts als u zou willen overstappen naar een ander geneesmiddel met levothyroxine.

Bekijk meer informatie voor patiënten in het document van het CBG met vragen en antwoorden

Levering april 2017

Het bedrijf Aspen Pharma Trading heeft laten weten Thyrax Duotab (0,025 mg, 0,100 mg en 0,150 mg) vanaf 6 april te kunnen leveren. De afgelopen periode heeft Aspen verbeteringen doorgevoerd in het productieproces op de nieuwe locatie. De partijen voldoen volgens het CBG aan dezelfde kwaliteits- en stabiliteitseisen als de oude tabletten. Het CBG houdt samen met het bijwerkingencentrum Lareb mogelijke bijwerkingen of andere gezondheidsklachten in de gaten.

Verhuizing van productielocatie

Thyrax Duotab kon door verhuizing van Oss naar een nieuwe productielocatie in Duitsland niet meer gemaakt worden, zo liet de fabrikant begin vorig jaar plotseling weten. De tabletten van 0,025 mg waren sinds februari 2016 niet leverbaar door Aspen. Voor de sterktes 0,100 mg en 0,150 mg was een grotere voorraad beschikbaar. In januari 2016 gebruikten in Nederland 350.000 patiënten Thyrax Duotab. Volgens cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) is de groep geslonken tot 10% van dat aantal. Het overzetten van schildklierpatiënten veroorzaakte veel onrust. Het instellen van patiënten op een ander medicijn met schildklierhormoon luistert heel nauw.

Actuele stand van zaken

Kijk voor de actuele stand van zaken rondom de beschikbaarheid van Thyrax op KNMP Farmanco

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!