flurbiprofen bij kinderen

Trefwoord
naar medicijnen

flurbiprofen bij kinderen

vergroot
terug naar boven

Waar is dit medicijn voor?

Flurbiprofen is een ontstekingsremmende pijnstiller. Dit soort pijnstillers wordt ook wel NSAID's genoemd. Het werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend.

Kinderen kunnen flurbiprofen gebruiken bij keelpijn.

Keelpijn bij kinderen

Verschijnselen
Keelpijn is vervelend, maar vaak onschuldig. Meestal gaat het gepaard met verkoudheid.

Behandeling
Keelpijn gaat in het algemeen binnen een week vanzelf weer over. Uw kind kan ter verlichting op een snoepje zuigen of een lepel honing nemen. Ook een waterijsje kan de pijn verlichten. Als uw kind een pijnstiller tegen de keelpijn nodig heeft, kan hij het beste paracetamol nemen. Dit heeft de minste bijwerkingen en werkt meestal goed. Oudere kinderen kunnen eventueel ook een zuigtablet met flurbiprofen nemen.

Lees meer over keelpijn bij kinderen

Ervaring bij kinderen

Flurbiprofen is officieel geregistreerd bij kinderen vanaf 13 jaar. Registratie betekent dat de fabrikant flurbiprofen bij kinderen uitgebreid heeft onderzocht. De overheid heeft vervolgens goedgekeurd dat het medicijn verkrijgbaar is. Uit het onderzoek van de fabrikant blijkt dat het bij kinderen werkt en veilig is.

Hoe werkt dit medicijn en welk effect heeft het?

Flurbiprofen werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend. Flurbiprofen verlicht de keelpijn.

Hoe lang duurt het voordat dit medicijn werkt?

De verzachtende werking van flurbiprofen begint na ongeveer 2 minuten. Het effect op de keelpijn begint na ongeveer 2 uur. De werking houdt 3,5-4 uur aan.

Hoe moet uw kind dit medicijn gebruiken?

Kijk voor de juiste dosering in de bijsluiter.

Hoe?

Laat uw kind de zuigtablet langzaam in de mond smelten. Eventueel mag uw kind erop zuigen. Laat de tablet tijdens het opzuigen in de mond rondbewegen. Dit vermindert irritatie in de mond.

  Wanneer?

  Uw kind mag elke 3 tot 6 uur indien nodig 1 zuigtablet nemen, maximaal 5 per 24 uur.

  Hoe lang?

  Uw kind mag de zuigtabletten niet langer dan 3 dagen gebruiken. Als de keelpijn dan nog niet over is, raadpleeg dan de huisarts.

  Bijwerkingen

  Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven. De meeste bijwerkingen die bekend zijn, zijn gemeld bij volwassenen. Over bijwerkingen bij kinderen is minder bekend dan bij volwassenen. Waarschijnlijk kunnen de bijwerkingen die bij volwassenen gemeld zijn, ook voorkomen bij kinderen. Zie voor deze bijwerkingen en hoe vaak deze voorkomen de informatie over flurbiprofen bij volwassenen.

  Uitleg frequenties

  Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
  Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
  Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
  Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

  Hoe is dit medicijn verkrijgbaar?

  Flurbiprofen is voor kinderen te verkrijgen in zuigtabletten.

  Meer informatie

  Meer informatie over dit medicijn vindt u bij flurbiprofen bij volwassenen. In deze tekst vindt u onder andere informatie over:

  • wat u moet doen als een dosis is vergeten;
  • of het mogelijk is om zomaar met dit medicijn te stoppen;
  • of het medicijn samen mag met andere medicijnen.

  Voor deze onderwerpen is de informatie voor kinderen en volwassenen hetzelfde, of is er geen specifieke informatie voor kinderen bekend.

  Laatst bijgewerkt: 06-01-2016

  Disclaimer

  Deze tekst is geschreven door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Voor het opstellen van deze teksten is gebruik gemaakt van het Kinderformularium van het NKFK en andere wetenschappelijke bronnen. Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst.

  flurbiprofen bij kinderen is te gebruiken bij:

  Vind een apotheek

  Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.

  Vraag het de webapotheker

  Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen.

  Vraag het de webapotheker Vraag het de webapotheker
  Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!