Picato

Picato

Werkzame stof: ingenolmebutaat

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof ingenolmebutaat.

Trefwoord
naar medicijnen

ingenolmebutaat

Mededeling over Picato

IGJ heeft samen met de leverancier(s) van Picato 150 en 500 mcg/g gel besloten om dit medicijn terug te halen. Uw apotheker neemt daarom contact met u op om te vragen of u het medicijn wilt terugbrengen naar de apotheek. Daar kunt u met uw apotheker of iemand van het apotheekteam bespreken welk ander medicijn u het beste kunt gebruiken. Uw apotheker overlegt dit ook met uw arts die Picato heeft voorgeschreven. Waarschijnlijk heeft u een nieuw recept nodig.

Uit onderzoek is gebleken dat Picato mogelijk een schadelijk effect heeft op uw gezondheid. Er kan een verband zijn met een verhoogde kans op huidkanker. Dit wordt momenteel verder onderzocht. Uw apotheker wil uiteraard niet dat u dit risico neemt.

Let op, stop nooit met uw medicijn zonder overleg.

vergroot
terug naar boven

Op apotheek.nl is op dit moment nog geen informatie beschikbaar over ingenolmebutaat. Informatie over dit medicijn kunt u vinden in de officiële bijsluiter op de site van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Als er informatie over dit medicijn op apotheek.nl beschikbaar komt, zal dit worden gemeld in een nieuwsbericht.

Onder welke namen is ingenolmebutaat verkrijgbaar?

De werkzame stof ingenolmebutaat zit in de volgende producten:
Laatst bijgewerkt: 13-07-2017

Disclaimer

Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. Zoals medische richtlijnen, standaarden en literatuur. Bent u benieuwd hoe het apotheek.nl-team dit doet? Bekijk dan de video. Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst. De officiële bijsluiter van dit medicijn vindt u bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen op: www.cbg-meb.nl.

Vind een apotheek

Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.

Vraag het de webapotheker

Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen.

Vraag het de webapotheker Vraag het de webapotheker

Meldingen over dit medicijn

Geen ervaringen gevonden.

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!