Zorg van de ApothekerMedicijn in het kort

Medicijn in het kort

Zorg van de ApothekerMedicijn in het kort

Medicijn in het kort

Medicijn in het kort

Medicijn in het kort. Bekijk de film!Uw 'Medicijn in het kort'Samenwerking

Alles wat u móet weten over uw medicijn, op één A4, in begrijpelijke taal: dat is 'Medicijn in het kort', de korte vorm van de bijsluiter. U leest hierin wat het medicijn doet en wat u ervan merkt als u het gebruikt. En dat in begrijpelijke taal. De kopjes en iconen zorgen dat u in een oogopslag vindt wat u zoekt. 'Medicijn in het kort' vervangt de gewone bijsluiter niet. Het is een aanvulling op uw medicijninformatie. Bekijk hieronder of er voor uw medicijn een 'Medicijn in het kort' beschikbaar is.

 • De eerste exemplaren 'Medicijn in het kort' zijn nu te bekijken. Dat is mogelijk voor onderstaande medicijnen, door bovenaan op het icoon PDF te klikken. 

  COVID-19-vaccin (coronavaccin)

  1. COVID-19-vaccin Comirnaty (Pfizer-vaccin)
  2. COVID-19-vaccin Moderna
  3. COVID-19-vaccin Vaxzevria (AstraZeneca-vaccin)
  4. COVID-19-vaccin Janssen


  Remdesivir

   

  Disclaimer

  Bovenstaande informatie komt van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG en apothekersvereniging KNMP. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Lees altijd voor gebruik van uw medicijn de officiële bijsluiter en volg de adviezen van uw arts of apotheker.

  • ‘Medicijn in het kort’ is ontstaan vanuit het Netwerk Patiënteninformatie, waar het CBG en de KNMP met 5 andere partijen onderdeel van uitmaken. Vanuit de samenwerking binnen dit netwerk trokken het CBG en KNMP met elkaar op om de nieuwe vorm van medicijninformatie te ontwikkelen.

   Apotheek.nl is een initiatief van de KNMP, en de redactie van deze prijswinnende site heeft jarenlange ervaring met het opstellen van heldere medicijnteksten voor patiënten. Zodoende is de informatie van ‘Medicijn in het kort’ gebaseerd op de gewone bijsluiter en op de teksten van deze website. 

   • Laatst bijgewerkt op 08-01-2021

    Disclaimer

    description

    Vind een apotheek

    Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.
    Vind een apotheek blob

    Vraag het de webapotheker

    Vraag het de webapotheker

    Vraag het de webapotheker

    Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen.
    Informatie wordt bijgewerkt: