Zorg van de ApothekerMedicijnen & actualiteitZorg aan Oekraïense vluchtelingen

Zorg aan Oekraïense vluchtelingen

Zorg van de ApothekerMedicijnen & actualiteitZorg aan Oekraïense vluchtelingen

Zorg aan Oekraïense vluchtelingen

Zorg aan Oekraïense vluchtelingen

Overzicht vertaalde medicijnteksten

Ook Nederland vangt steeds meer vluchtelingen uit Oekraïne op. Veel vluchtelingen zullen waarschijnlijk langere tijd in Nederland blijven. Om deze vluchtelingen te helpen, is de belangrijkste informatie van vijftig medicijnen vertaald naar het Oekraïens.

 • Het gaat onder andere om een aantal veelgebruikte medicijnen in Nederland en zelfzorgmiddelen. Bijvoorbeeld paracetamol, ibuprofen, insuline en de coronavaccins. Deze vertalingen kunnen worden meegegeven aan Oekraïense vluchtelingen die hier in Nederland medicijnen nodig hebben. Vertaalbureau Presence heeft de teksten vertaald en ze zijn gecontroleerd door Oekraïense apothekers(assistenten) die in Nederland werken.

  De vertaling is alleen gedaan voor de belangrijkste informatie van de medicijntekst: de rubriek ‘Belangrijk om te weten over’.

  Het gaat om deze medicijnteksten:

  • Laatst bijgewerkt op 14-04-2022

   Disclaimer

   description

   Vind een apotheek

   Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.
   Vind een apotheek blob

   Vraag het de webapotheker

   Vraag het de webapotheker

   Vraag het de webapotheker

   Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen.
   Informatie wordt bijgewerkt: