Zorg van de ApothekerVeelgestelde vragen over zorgverzekeraars

Veelgestelde vragen over zorgverzekeraars

Zorg van de ApothekerVeelgestelde vragen over zorgverzekeraars

Veelgestelde vragen over zorgverzekeraars

Veelgestelde vragen over zorgverzekeraars

Hoe weet ik of mijn zorgverzekeraar een contract heeft met mijn apotheek? Wat gebeurt er als mijn apotheek nog geen contract heeft met mijn zorgverzekeraar? Wat gebeurt er als mijn zorgverzekeraar pas in januari 2023 een contract sluit met mijn apotheek?Waar kan ik meer informatie vinden als ik uiterlijk op 31 december mijn zorgverzekering heb opgezegd? Waar kan ik informatie vinden over de prijs en vergoeding van medicijnen?

Elk jaar maken zorgverzekeraars afspraken met apotheken over de vergoeding van de zorg door de apotheker. Op dit moment vinden hierover nog steeds gesprekken plaats. Bekijk de veelgestelde vragen hierover.

 • Die informatie is beschikbaar op de website van de zorgverzekeraar. Via bijvoorbeeld een zogenaamde ‘zorgzoeker’ kunt u naar uw eigen apotheek zoeken.

  • Uw apotheker kan u vragen om uw medicijnen in de apotheek te betalen. De vergoeding die u voor uw medicatie ontvangt, hangt af van uw zorgpolis. Voor de precieze voorwaarden van de vergoeding van uw medicijnen verwijzen we u naar uw zorgverzekeraar.

   • Het kan zijn dat apotheken en zorgverzekeraars pas in januari 2023 een contract sluiten. Op de website van uw zorgverzekeraar staat informatie over op welke wijze en welke zorg wordt vergoed.

    • Op de website van de Rijksoverheid staat waar u op moet letten als u overstapt naar een andere zorgverzekeraar of uw zorgverzekering aanpast. Deze website bevat stapsgewijze informatie.

     • Op Apotheek.nl is een pagina ingericht over de  vergoedingen van medicijnen. En er is overzichtskaart beschikbaar die in één oogopslag laat zien hoe zorgverzekeraars de zorg in de apotheek in 2023 vergoeden.

      • Laatst bijgewerkt op 30-12-2022

       Disclaimer

       description

       Vind een apotheek

       Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.
       Vind een apotheek blob

       Vraag het de webapotheker

       Vraag het de webapotheker

       Vraag het de webapotheker

       Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen.
       Informatie wordt bijgewerkt: