Zorg van de ApothekerVeranderingen in de apotheek per 1 januari 2023

Veranderingen in de apotheek per 1 januari 2023

Zorg van de ApothekerVeranderingen in de apotheek per 1 januari 2023

Veranderingen in de apotheek per 1 januari 2023

Veranderingen in de apotheek

Altijd een reden om aardig te blijvenVeranderingen per 1 januari 2023Vergoeding vitamine D stoptVeilig wisselen van medicijnVergoeding medicijnrol verandert

  Vriendelijk verzoek van uw apotheker

  Er bestaat altijd een reden om aardig te blijven

  Uw apotheker krijgt veranderingen opgelegd, die ook voor u gaan gelden. Gaat u in overleg over deze veranderingen? Blijf dan altijd beleefd. De apotheker en zijn team zijn er namelijk om u te helpen. Er bestaat altijd een reden om aardig te blijven.

  Veranderingen per 1 januari 2023

  Wat verandert er in de apotheek?

  Vanaf 1 januari 2023 is er een aantal veranderingen in de apotheek. Zo worden medicijnen met vitamine D niet langer vergoed. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over het veilig wisselen van medicijnen. Ook verandert vanaf 1 januari 2023 de vergoeding van een medicijnrol.

  Vitamine D

  Vergoeding vitamine D stopt

  Vanaf 1 januari 2023 moet u zelf betalen voor medicijnen met vitamine D. Medicijnen met vitamine D worden vanaf dan niet langer vergoed. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen. Meer informatie over vitamine D en de vergoeding? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

  Veilig wisselen van medicijn

  Afspraken over wisselen van medicijnen

  U kunt meestal zonder problemen wisselen naar een ander merk medicijn. Uw apotheker controleert altijd eerst of een ander merk medicijn veilig is voor u. En begeleidt u hierbij. Bij sommige medicijnen en in sommige gevallen kan wisselen naar een ander merk medicijn wel problemen geven. Daarom zijn over wisselen van medicijnen afspraken gemaakt tussen apothekers, artsen, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen.

  Medicijnrollen

  Vergoeding medicijnrol verandert

  De vergoeding van uw medicijnrol verandert per 1 januari 2023. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De rekening van uw medicijnrol kan er hierdoor anders uitzien. Hoe uw rekening verandert, is nog niet helemaal duidelijk. Dat hangt af van nog te maken afspraken tussen zorgverzekeraars en apothekers.

Informatie wordt bijgewerkt: