Apotheek.nl wint publieksprijs voor beste gezondheidswebsite 2018

Apotheek.nl wint publieksprijs voor beste gezondheidswebsite 2018

Trefwoord
naar actueel

Apotheek.nl wint publieksprijs voor beste gezondheidswebsite 2018

vergroot
terug naar boven

Apotheek.nl is door het Nederlandse publiek verkozen tot Beste Website van het Jaar 2018 in de categorie Gezondheid. De award 'Website van het Jaar' is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt.

Het team achter Apotheek.nl nam op donderdagavond 22 november in Amsterdome de prijs in ontvangst.

De KNMP wil met Apotheek.nl veilig medicijngebruik onder patiënten bevorderen. De website biedt informatie over vrijwel alle medicijnen, in tekst en op video, gemaakt door apothekers. Informatie die bovendien eenvoudig en snel vindbaar is, via de onlangs gelanceerde barcodescanner.  

Barcodescanner

De barcodescanner op Apotheek.nl versimpelt de digitale zoektocht naar medicijninformatie. Na het scannen van de barcode op een medicijndoosje komt de bezoeker van Apotheek.nl direct uit bij de bijbehorende medicijnuitleg.

Naast de barcodescanner zorgen ook andere ‘tools’ op de website ervoor dat deze voor iedereen toegankelijk is: van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven tot hoger opgeleiden. En ook voor ‘Generatie Z’, geboren met de spreekwoordelijke smartphone in de hand. ‘Zo beschikt Apotheek.nl over voorgelezen medicijnteksten, over korte uitleg door apothekers op video, gebruiksinstructies op video, voorgelezen uitleg bij lastige woorden, gebarenfilmpjes, iconen en een woordenboek’, aldus Nike Everaarts, apotheker bij de KNMP en coördinator van Apotheek.nl.

Innoveren

Apotheek.nl trekt maandelijks 1,3 miljoen bezoekers. Everaarts: ‘Samen met het digitaal bureau DPDK werken we aan een continue doorontwikkeling van onze website. Deze hoge waardering van het Nederlandse publiek is een beloning voor het werk van de afgelopen tijd. En een enorme stimulans om te blijven innoveren. We zijn trots op Apotheek.nl en deze prijs.’

Apotheek.nl werd al meerdere keren genomineerd voor de verkiezing van Website van het Jaar. De organisatie is in handen van Emerce en Multiscope.

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!
Scan uw medicijn

Plaats de streepjescode binnen het kader. De streepjescode staat op de verpakking van uw medicijn.

Plaats de streepjescode in het kader. De code kunt u vinden op de verpakking. De barcodescanner werkt alleen met medicatie van een apotheek.

Barcode Scanner Logo
Gelukt
We hebben meerdere medicijnteksten gevonden. Bekijk hieronder de gevonden resultaten.
Barcode Scanner Logo
Helaas
Het scannen van de barcode is niet gelukt.
Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord
Barcode Scanner Logo

Helaas.

De barcode is niet bekend.

Heeft u dit medicijn niet in een apotheek gekocht? Maar bijvoorbeeld bij een drogist of supermarkt? Dan kan het zijn dat de barcode van dit medicijn niet bij ons bekend is.

Staan er meerdere barcodes op de verpakking van uw medicijn? Probeer dan de andere barcode te scannen.

Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord