Medicijngebruik is maatwerk

Zorg van de apotheker

Medicijngebruik is maatwerk

Zorg van de apotheker

Zorg van de apotheker

MedicatiebewakingJuist medicijngebruikKostenGestart met uw medicijnenMedicijnen & actualiteitVan Ramadan tot reizen Klachten over uw apotheek Rechten en plichten

  Medicatiebewaking

  Medicijngebruik is maatwerk

  Veel mensen gebruiken medicijnen. Soms voor even, soms voor altijd. Iedereen is anders. Dus medicijngebruik is maatwerk. De apotheker controleert daarom of het medicijn bij u past. En of er geen wisselwerkingen zijn met uw andere medicijnen. Hoe gaat de apotheker te werk?

  Therapietrouw

  Juist medicijngebruik is van levensbelang

  Medicijnen werken alleen als u ze op de juiste wijze gebruikt. Niet te veel, niet te weinig. En op het juiste moment. Bovendien moet u tijdens het gebruik soms extra voorzichtig zijn, bijvoorbeeld in het verkeer

  Kosten

  De prijs en vergoeding van uw medicijn

  Zit uw medicijn in het ‘basispakket’? Waarom betaalt u een ‘eigen risico’? En hoe zit het met de ‘eigen bijdrage’? Waarom zijn merkloze medicijnen even goed als het origineel, maar veel goedkoper? En hoe weet u of uw zorgverzekeraar het medicijn vergoedt dat de apotheker speciaal voor u maakte? De antwoorden op deze en andere vragen leest u op de volgende pagina’s.

  Medicijngebruikers

  Gestart met uw medicijnen: wat nu?

  Gelukkig doen medicijnen vooral dat waarvoor ze zijn bedoeld: een ziekte of klacht genezen, voorkomen of onderdrukken. Maar mogelijk merkt u meer. U heeft bijvoorbeeld bijwerkingen. Of stoppen met uw medicijn blijkt lastig. Of u merkt dat u graag eens zou verkennen of er iets verbeterd kan worden aan uw medicijngebruik. Wat te doen in deze gevallen?

  Van afval tot tekort

  Medicijnen & actualiteit

  Medicijntekorten: misschien heeft u erover gehoord, of er zelf mee te maken. Tekorten zijn net als medicijnafval en vervuilingen actuele onderwerpen rondom medicijnen. Net als zogenoemde internetapotheken en het gevaar van medicijnen online bestellen. Wilt u meer over deze onderwerpen weten? 

  Van Ramadan tot reizen

  Uw apotheker geeft antwoord

  Apothekers krijgen allerlei vragen, zoals: waarom is het belangrijk een antibioticakuur altijd af te maken? Wat te doen bij een vergeten acticonceptiepil? Hoe zit het met medicijngebruik tijdens Ramadan? Mogen medicijnen zomaar mee op reis? De antwoorden op deze en andere vragen bekijkt u via deze pagina’s.  

  Oplossen

  Klachten over uw apotheek

  Als u naar de apotheek gaat, wilt u graag goede zorg ontvangen. Gelukkig zijn de meeste mensen tevreden over hun apotheek. Bent u over bepaalde zaken minder tevreden? Daar kunt u iets mee doen. De apotheker en de apothekersorganisatie KNMP helpen u graag bij het oplossen van uw probleem.

  Apotheker en patiënt

  Rechten en plichten

  Gaat u met een recept naar de apotheek? Dat betekent dat u met de apotheker een behandelingsovereenkomst afsluit. Hij is dan verplicht u goede zorg te bieden. Wat dat precies is, is vastgelegd in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). De plichten die u als patiënt heeft, staan ook in deze wet.

Informatie wordt bijgewerkt: