Bekroond om onze betrouwbaarheid

Over Apotheek.nl

Bekroond om onze betrouwbaarheid

Over Apotheek.nl

Begrijpelijke medicijninformatie voor iedereen

Bekroond om onze betrouwbaarheidBegrijpelijke medicijninfo voor iedereenInstructievideo’s in 4 talenMedicijngebruik bij kinderenVind uw apotheek Zakelijk WettelijkSuggestiesVraag het de webapothekerKNMP

  6 x goud

  Bekroond om onze betrouwbaarheid

  Apotheek.nl is al 6 keer tot de Beste Medicijnwebsite van Nederland bekroond. We scoren daarbij een 9,6! Bovendien beoordeelt het National eHealth Living Lab (NeLL) onze site als 'uitzonderlijk goed'. De hoge waardering van onze site is het resultaat van de nauwkeurige werkwijze van ons team. En het is het resultaat van onze missie: medicijngebruikers in Nederland voorzien van juiste, actuele en praktische medicijninformatie. Hoe we dat doen? En wat we voor u kunnen betekenen? U bekijkt het op deze pagina (scroll naar beneden). 

  Aanvulling op de bijsluiter

  Begrijpelijke medicijninfo voor iedereen

  Apotheek.nl biedt begrijpelijke medicijninfo. Voor iedereen! Dat is belangrijk. Want om medicijnen op de juiste manier te gebruiken, is het essentieel om de uitleg goed te snappen. Of u nu moeite heeft met lezen, weinig tijd heeft, of het liefst alleen video’s bekijkt. 

  Medicijnen goed gebruiken

  Instructievideo’s in 4 talen

  Medicijnen op de juiste manier gebruiken – dat kan alleen als u de uitleg goed heeft begrepen. Daarom biedt Apotheek.nl heldere instructievideo’s. Over inhaleren bijvoorbeeld. Of over medicijnen slikken, bloedsuiker meten, zalf smeren, oogdruppels toedienen of een zetpil toedienen. Bekijk de video’s ook in het Engels, Turks en Arabisch.

  Veilig

  Medicijngebruik bij kinderen

  Kinderen gebruiken medicijnen vaak voor een andere aandoening dan waarvoor het medicijn officieel is. Hierover staat in de bijsluiter geen informatie. Terwijl bijsluiters wel veel informatie bevatten die juist niet bedoeld is voor kinderen. Apotheek.nl biedt daarom voor ruim 400 medicijnen uitleg, specifiek over het gebruik bij kinderen. 

  Bekijk ook het kwaliteitsprofiel

  Vind uw apotheek

  Op zoek naar de openingstijden van uw apotheek? Of het telefoonnummer? Of de naam van de apotheker? U vindt de informatie makkelijk en snel, op Apotheek.nl! Bovendien kunt u direct het kwaliteitsprofiel van uw apotheek bekijken. 8 duidelijke kenmerken geven een overzicht van de zorg- en dienstverlening van uw apotheek. Zoek via postcode, plaats of naam. Bekijk vervolgens uw apotheek en check welke kenmerken aangevinkt zijn onder 'Extra informatie apotheken'. 

  Webservice

  Zakelijk

  Apotheken en instanties met een abonnement op de teksten van Apotheek.nl kunnen de content op twee manieren downloaden: via XML of via een webservice. Vragen over een abonnement op Apotheek.nl? Neem contact met ons op. 

  Veilig

  Wettelijk

  Om bezoekers goed te kunnen helpen, legt Apotheek.nl bepaalde gegevens vast. Deze worden alleen gebruikt voor specifieke doeleinden en de bijbehorende administratie. De gegevens worden beveiligd tegen inbreuk door derden.

  Suggesties

  Heeft u een vraag of tip over deze website? Of wilt u feedback geven? Neem contact met ons op via onderstaand formulier. Let op! Heeft u een vraag over uw medicijngebruik of persoonlijke situatie? Neem dan contact op met uw eigen apotheek.

  Vraag het de webapotheker

  Heeft u geen antwoord gevonden op uw vraag? Stel uw vraag dan aan de webapotheker. Uw vraag wordt dan beantwoord door een van onze webapothekers. U krijgt binnen enkele dagen antwoord per e-mail.

  Nieuwe technologie

  Installeer de webapp

  Apotheek.nl is beschikbaar als webapp. Een nieuwe technologie, waarbij u een snelkoppeling maakt naar Apotheek.nl op het startscherm van uw telefoon. U hoeft dan geen app te installeren. Via de webapp kunt u de informatie van Apotheek.nl sneller en makkelijker vinden.

  KNMP

  Publiekswebsite van beroepsorganisatie

  Apotheek.nl is een initiatief van de KNMP, de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers. 

Zoek gemakkelijk naar medicijnen, klachten en ziektes en apotheken
Informatie wordt bijgewerkt: