Hero afbeelding

Gegarandeerd betrouwbaar

Over Apotheek.nl

Begrijpelijke medicijninformatie voor iedereen

Medicijn in het kortBekroond om onze betrouwbaarheidBegrijpelijke medicijninfo voor iedereenInstructievideo’s in 4 talenMedicijngebruik bij kinderenZakelijk WettelijkSuggestiesVraag het de webapothekerKNMP

Nieuw!

Medicijn in het kort

Apothekersorganisatie KNMP (initiatiefnemer van Apotheek.nl) en de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG maakten samen een nieuwe korte vorm van de bijsluiter: ‘Medicijn in het kort’. Hiermee ziet u in een oogopslag wat u van uw medicijn kunt verwachten. De eerste exemplaren van ‘Medicijn in het kort’ staan nu op Apotheek.nl. Bekijk op onderstaande pagina of uw medicijn erbij staat. Zo ja, klik dan op uw medicijn, en daarna op het icoon ‘PDF’ (zoals hiernaast).  

Goud

Bekroond om onze betrouwbaarheid

Apotheek.nl is twee keer op een rij tot de beste medicijnwebsite van Nederland bekroond. Bovendien beoordeelt het National eHealth Living Lab (NeLL) de website Apotheek.nl als 'uitzonderlijk goed'. 

Aanvulling op de bijsluiter

Begrijpelijke medicijninfo voor iedereen

Apotheek.nl biedt begrijpelijke medicijninfo. Voor iedereen! Dat is belangrijk. Want om medicijnen op de juiste manier te gebruiken, is het essentieel om de uitleg goed te snappen. Of u nu moeite heeft met lezen, weinig tijd heeft, of het liefst alleen video’s bekijkt. 

Medicijnen goed gebruiken

Instructievideo’s in 4 talen

Medicijnen op de juiste manier gebruiken – dat kan alleen als u de uitleg goed heeft begrepen. Daarom biedt Apotheek.nl heldere instructievideo’s. Over inhaleren bijvoorbeeld. Of over medicijnen slikken, bloedsuiker meten, zalf smeren, oogdruppels toedienen of een zetpil toedienen. Bekijk de video’s ook in het Engels, Turks en Arabisch.

Veilig

Medicijngebruik bij kinderen

Kinderen gebruiken medicijnen vaak voor een andere aandoening dan waarvoor het medicijn officieel is. Hierover staat in de bijsluiter geen informatie. Terwijl bijsluiters wel veel informatie bevatten die juist niet bedoeld is voor kinderen. Apotheek.nl biedt daarom voor ruim 400 medicijnen uitleg, specifiek over het gebruik bij kinderen. 

Webservice

Zakelijk

Apotheken en instanties met een abonnement op de teksten van Apotheek.nl kunnen de content op twee manieren downloaden: via XML of via een webservice. Vragen over een abonnement op Apotheek.nl? Neem contact met ons op. 

Veilig

Wettelijk

Om bezoekers goed te kunnen helpen, legt Apotheek.nl bepaalde gegevens vast. Deze worden alleen gebruikt voor specifieke doeleinden en de bijbehorende administratie. De gegevens worden beveiligd tegen inbreuk door derden.

Suggesties

Heeft u een vraag of tip over deze website? Of wilt u feedback geven? Neem contact met ons op via onderstaand formulier. Let op! Heeft u een vraag over uw medicijngebruik of persoonlijke situatie? Neem dan contact op met uw eigen apotheek.

Vraag het de webapotheker

Heeft u geen antwoord gevonden op uw vraag? Stel uw vraag dan aan de webapotheker. Uw vraag wordt dan beantwoord door een van onze webapothekers. U krijgt binnen enkele dagen antwoord per e-mail.

Nieuwe technologie

Installeer de webapp

Apotheek.nl is beschikbaar als webapp. Een nieuwe technologie, waarbij u een snelkoppeling maakt naar Apotheek.nl op het startscherm van uw telefoon. U hoeft dan geen app te installeren. Via de webapp kunt u de informatie van Apotheek.nl sneller en makkelijker vinden.

KNMP

Publiekswebsite van beroepsorganisatie

Apotheek.nl is een initiatief van de KNMP, de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers. 

Informatie wordt bijgewerkt: