Over Apotheek.nlBegrijpelijke medicijninfo voor iedereen

Begrijpelijke medicijninfo voor iedereen

Over Apotheek.nlBegrijpelijke medicijninfo voor iedereen

Begrijpelijke medicijninfo voor iedereen

Begrijpelijke medicijninfo voor iedereen

Voorleeshulp Instructievideo's in 4 talenUitleg van lastige woordenMedicijnuitleg op videoSamenvatting Medicijnuitleg in gebarentaalDeskundige medicijntekstenWoordenboekUitleg van uw etiket Iconen

  Voorlezen

  Beluister Apotheek.nl met de voorleeshulp

  De voorleeshulp leest websites voor. Deze online voorleestool biedt ondersteuning voor de websitebezoekers die moeite hebben met lezen. Zij kunnen de informatie van deze website luisterend lezen. U schakelt de voorleeshulp in zoals hiernaast.

  Medicijnen goed gebruiken

  Instructievideo's in 4 talen

  Medicijnen op de juiste manier gebruiken – dat kan alleen als u de uitleg goed heeft begrepen. Daarom biedt Apotheek.nl heldere instructievideo’s. Over inhaleren bijvoorbeeld. Of over medicijnen slikken, bloedsuiker meten, zalf smeren, oogdruppels toedienen of een zetpil toedienen. Bekijk de video’s ook in het Engels, Turks en Arabisch.

  Knop aan

  Uitleg van lastige woorden

  Op Apotheek.nl komen misschien woorden voor die u niet helemaal begrijpt. Of die u nog niet kent. De apothekers van Apotheek.nl leggen de betekenis ervan graag uit. Zet hiervoor de ‘moeilijke-woorden-functie’. Dan worden de lastige woorden groen omcirkeld en aanklikbaar. U kunt ze dan ook laten voorlezen. 

  Antwoord op vragen

  Medicijnuitleg op video

  Niet iedereen begrijpt of leest schriftelijke medicijninformatie. Daarom staan op Apotheek.nl korte video’s met uitleg door apothekers. Zij geven antwoord op vragen als: Waar is het middel voor? Wanneer begint het te werken? Wat zijn mogelijke bijwerkingen? 

  Ook om te laten voorlezen

  Samenvatting

  Snel de belangrijkste informatie over uw medicijnen lezen? Dat kan! Zoek uw medicijn en lees de beknopte info, direct onder de kop ‘Belangrijk om te weten over…’. Het deskundige team van Apotheek.nl heeft alle samenvattingen met zorg geschreven. 

  Levensbelang

  Medicijnuitleg in gebarentaal

  Apotheek.nl biedt medicijnuitleg in gebarentaal. Selena den Besten, zelf doof, legt in de video’s bijvoorbeeld uit wat ‘op lege maag innemen’ betekent. Of ‘zo nodig innemen’. Of ‘kuur afmaken’. Selena: ‘De vertaalde filmpjes maken duidelijk hoe medicijnen gebruikt moeten worden. Deze informatie is volgens mij van levensbelang.’

  Uitgebreid

  Deskundige medicijnteksten

  Zoekt u uitgebreide informatie over uw medicijn? Lees dan de volledige medicijnteksten van Apotheek.nl, met zorg opgesteld en gecontroleerd door het team van Apotheek.nl. Met hierin ook informatie die soms niet in de bijsluiter staat. Zoals: wat moet u doen als u een dosis bent vergeten? Wat is belangrijk voor een man met kinderwens?

  Uitleg van a tot z

  Woordenboek

  Wilt u een overzicht van alle moeilijke woorden op Apotheek.nl, met bijbehorende uitleg? Om zelf te lezen, of om te laten voorlezen? Bekijk dan ons woordenboek.

  Goed gebruik

  Uitleg van uw etiket

  Zo nodig innemen, kuur afmaken, op lege maag innemen: de termen op uw medicijndoosje kunnen lastig zijn. Maar medicijnen werken alleen als u ze op de juiste manier gebruikt, dus: zoals op uw etiket staat. Apotheek.nl biedt daarom video’s met uitleg van de termen op uw doosje. Duidelijk, helder en beknopt.

  Beter begrijpen

  Iconen op Apotheek.nl

  Gesproken teksten en geschreven teksten zijn beter te begrijpen als er een afbeelding bij staat. Daarom staan er in onze medicijnvideo’s en op onze medicijnpagina’s iconen. De iconen laten zien waarbij het gebruikt wordt (zoals: ‘voor het hart’), hoe het moet worden gebruikt (zoals: ‘met eten innemen’), en wat de belangrijkste waarschuwingen en bijwerkingen zijn. Zo ondersteunen de iconen de patiënt in zijn of haar medicijngebruik.

Informatie wordt bijgewerkt: