ActueelMedicijnteksten in het Oekraïens

Medicijnteksten in het Oekraïens

ActueelMedicijnteksten in het Oekraïens

Medicijnteksten in het Oekraïens

    15 april 2022

    Ook in Nederland komen steeds meer vluchtelingen uit Oekraïne. Om hen te helpen, hebben we de belangrijkste informatie van 50 medicijnen vertaald naar het Oekraïens.

    Apothekers kunnen deze vertalingen meegeven aan Oekraïense vluchtelingen die medicijnen nodig hebben. Elke medicijntekst op Apotheek.nl heeft het kopje ‘Belangrijk om te weten over’. Voor 50 medicijnen is de informatie in dit kopje vertaald naar het Oekraïens. Op de pagina ‘Zorg aan Oekraïense vluchtelingen’ kunt u zien van welke medicijnen er een Oekraïense vertaling is. 

    Zo zijn er vertalingen van een aantal veelgebruikte medicijnen in Nederland. Bijvoorbeeld paracetamol, ibuprofen, insuline en de coronavaccins. Maar ook een aantal kankermedicijnen. Het Prinses Maxima Centrum in Utrecht heeft namelijk ongeveer 50 Oekraïense kinderen met kanker opgevangen.

    De medicijnteksten zijn vertaald door een vertaalbureau en gecontroleerd door Oekraïense apothekers(assistenten) die in Nederland werken: Tetiana Mishchuk, Galina Semaniouk, Inessa Staats-Marakasova, Elina Stjagailo, Iryna Rebenko, Irina Roetenberg en Kateryna Zhoha.

Informatie wordt bijgewerkt: