ActueelVergoeding zorg door de apotheker in 2024

Vergoeding zorg door de apotheker in 2024

ActueelVergoeding zorg door de apotheker in 2024

Vergoeding zorg door de apotheker in 2024

  04 december 2023

  De zorgverzekeraars hebben de zorgpolissen voor 2024 bekendgemaakt. Het is belangrijk dat u deze zorgpolissen goed bekijkt. Dan kunt u de zorgpolis zo goed mogelijk laten aansluiten bij uw persoonlijke situatie. U kunt tot en met 31 december 2023 uw huidige zorgverzekering opzeggen. En tot en met 31 januari 2024 is het mogelijk een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

  Waar kunt u op letten bij het kiezen van een zorgverzekering?  

  • Ten eerste uw zorgbehoefte. Mogelijk verandert die in 2024.
  • Ten tweede de polisvoorwaarden. Die kan een zorgverzekeraar elk jaar weer aanpassen. Daardoor kunt u met dezelfde zorgpolis in 2024 anders verzekerd zijn dan in 2023. Zo kan een bepaald merk van een medicijn dat u eerder vergoed kreeg van uw zorgverzekeraar niet langer vergoed worden.  

  Het is goed om elk jaar te controleren of uw zorgpolis nog bij u past. 

  Baliekaart 

  Apothekers willen u helpen met apotheekzorg die goed past bij uw situatie. Voor de zorg die het apotheekteam aan u levert, hebben wij de vergoedingen van zorgverzekeraars op een rij gezet in een baliekaart

  De eerste kolom van de baliekaart is gevuld met rode kruizen. Dat betekent dat uw zorgverzekeraar kiest welk merk medicijn u krijgt. De zorgverzekeraar vergoedt alleen dat merk en andere merken dus niet. Dit heet voorkeursbeleid of preferentiebeleid. Als u toch wilt kiezen voor een bepaald (merk)medicijn, dan moet u dat helemaal zelf betalen. Dit komt door een uitspraak van de rechter

  De baliekaart kan u helpen in de keuze voor een zorgverzekering als u van zorgverzekering wilt wisselen. De apotheek zorgt er dan voor, bij welke zorgverzekeraar u ook verzekerd bent, dat u de goede medicijnen in de goede dosering op het juiste moment krijgt. 

Informatie wordt bijgewerkt: