Apotheek ’t Hooge Zand ‘beste van Nederland’

Apotheek ’t Hooge Zand ‘beste van Nederland’

Trefwoord
naar actueel

Apotheek ’t Hooge Zand ‘beste van Nederland’

vergroot
terug naar boven

Bron: Pharmaceutisch Weekblad

Apotheek 't Hooge Zand behaalde de hoogste score in het mystery guest-onderzoek 2015 onder 910 apotheken. Ook in 2005, 2010 en 2012 leverde deze apotheek de beste zorg bij zes farmaceutische casussen. “Bij ons op de werkvloer staat altijd een apotheker.”

Het winnen van deze vierde titel komt voor Service Apotheek ’t Hooge Zand toch weer als een verrassing, vertelt Anne de Vries-Bots. “We hebben lang met hetzelfde team gewerkt, maar in 2015 zijn we gestart met twee nieuwe assistenten. Deze prijs bevestigt dat onze zorg nog steeds van constant hoge kwaliteit is.”

beste-apotheek-2015-lichter.jpg

Apotheek ’t Hooge Zand is een van de 910 apotheken die vorig jaar hebben deelgenomen aan het Onderzoeksprogramma Kwaliteit Apotheken (OKA) van onderzoeksbureau AMP. Alle apotheken kregen 6 keer bezoek van mystery guests die zich voordoen als cliënten.

De casussen gingen over keelpijn, wratten, verstopping, kinderziekte met vlekjes en een verstuikte enkel. Bij de zesde casus belde een vrouw naar de apotheek die te laat was begonnen met een nieuwe pilstrip. In alle casussen zaten ‘addertjes onder het gras’ waar de apotheek alleen door goed doorvragen achter kon komen.

Op het gebied van bejegening, probleemanalyse, voorlichting, advisering en verstrekking peilen de mystery guests de prestaties. Deze waarnemingen laat AMP toetsen door een deskundigenpanel, aan de hand van de beroepsnormen en standaarden.

Top 10 apotheken 2015
PositieApotheekPlaats
1Apotheek ’t Hooge ZandHoogezand
2VAL Apotheek PanaceeGrubbenvorst
3Alphega Apotheek WijheWijhe
4Alphega Apotheek ZielhorstAmersfoort
5Alphega Apotheek de Drie StellingenAppelscha
6Service Apotheek NistelrodeNistelrode
7BENU Apotheek de PelikaanBunschoten
8Edamse Acdapha ApotheekEdam
9BENU Diemer Apotheek ZuidDiemen
10Service Apotheek LuttenbergLuttenberg

Reden van voorschrijven

De hoge score komt volgens apotheker Thaliet Brink van der Wal, ook werkzaam in de Apotheek ’t Hooge Zand, omdat op de werkvloer altijd een apotheker staat. “Assistenten kunnen altijd vragen naar onze mening of vakkennis. Ook weten we precies waar ze tegen aanlopen.” Het team bestaat uit 3 apothekers, 8 assistenten en 3 bezorgers.

Verder investeert de best scorende apotheek veel in de samenwerking met huisartsen; zo hebben de apothekers – na toestemming van de patiënt – altijd inzage in de reden van voorschrijven via het huisartsinformatiesysteem, vertelt De Vries-Bots. “Met de huisartsen spreken we ook af bij welke zelfzorgvraag we doorverwijzen.”

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!
Scan uw medicijn

Plaats de streepjescode binnen het kader. De streepjescode staat op de verpakking van uw medicijn.

Plaats de streepjescode in het kader. De code kunt u vinden op de verpakking. De barcodescanner werkt alleen met medicatie van een apotheek.

Barcode Scanner Logo
Gelukt
We hebben meerdere medicijnteksten gevonden. Bekijk hieronder de gevonden resultaten.
Barcode Scanner Logo
Helaas
Het scannen van de barcode is niet gelukt.
Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord
Barcode Scanner Logo

Helaas.

De barcode is niet bekend.

Heeft u dit medicijn niet in een apotheek gekocht? Maar bijvoorbeeld bij een drogist of supermarkt? Dan kan het zijn dat de barcode van dit medicijn niet bij ons bekend is.

Staan er meerdere barcodes op de verpakking van uw medicijn? Probeer dan de andere barcode te scannen.

Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord