ActueelApothekersorganisatie KNMP: breng vervuilde valsartan terug naar de apotheek

Apothekersorganisatie KNMP: breng vervuilde valsartan terug naar de apotheek

ActueelApothekersorganisatie KNMP: breng vervuilde valsartan terug naar de apotheek

Apothekersorganisatie KNMP: breng vervuilde valsartan terug naar de apotheek

  06 december 2018

  Apothekersorganisatie KNMP roept patiënten opnieuw op vervuilde valsartan terug te brengen naar de apotheek. Eerder dit jaar vonden er ook al terugroepacties plaats voor valsartan vanwege een andere verontreiniging.

  Voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie KNMP. ‘We kijken hier met dezelfde ogen naar als eerder in de zomer. Geneesmiddelen moeten van onberispelijke kwaliteit zijn en daar moeten we op kunnen vertrouwen. In het geval van twijfel - en dat is aan de orde - adviseren we apothekers de patiënt in kennis te stellen.’

  Opnieuw terugroepactie

  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 5 en op 20 december opnieuw besloten tot een terugroepactie bij de apotheek. In de valsartan van drie fabrikanten is een stof aangetroffen die er niet in hoort: NDEA. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. Patiënten kunnen volgens IGJ hun voorraad valsartan opgebruiken. 

  Advies voor valsartan-gebruikers

  Gebruikt u vervuilde valsartan? Breng dit dan terug naar uw apotheek. Daar kunt u met de apotheker of de assistenten overleggen over een ander medicijn. Mogelijk heeft u wel een nieuw recept van uw (huis)arts nodig.

  Let op: niet alle medicijnen met valsartan bevatten de vervuiling. 

  Stop in ieder geval nooit zonder overleg met uw medicijn.

Informatie wordt bijgewerkt: