Euthyrox: lactosevrij

Euthyrox: lactosevrij

Trefwoord
naar actueel

Euthyrox: lactosevrij

vergroot
terug naar boven

Het schildkliermedicijn Euthyrox (levothyroxinenatrium) is veranderd van hulpstoffen. Het is nu lactosevrij. De tabletten hebben wel exact dezelfde werkzame stof. Dit geldt voor alle sterktes.

De kwaliteit van de tabletten is verbeterd, waardoor de dosering nauwkeuriger en constanter is, aldus het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Patiënten kunnen precies dezelfde dosis gebruiken als ze gewend zijn. Fabrikant Merck heeft bevestigd dat alle sterktes inmiddels op de markt zijn.

De verpakking van de nieuwe tabletten is gewijzigd, zodat alle verpakkingen in Europa hetzelfde zijn. Afhankelijk van de sterkte van de tabletten is de kleur van het doosje veranderd. Daarnaast staat op ieder nieuw doosje de tekst: gewijzigde hulpstoffen.

Overgang

In Nederland wordt de nieuwe formulering geleidelijk ingevoerd. Vanuit de fabrikant is informatie beschikbaar en op de CBG-website zijn vragen en antwoorden over de nieuwe samenstelling te vinden.

Vragen

Bij vragen kunnen patiënten terecht bij het Landelijk Meldpunt Zorg. Dit kan via het contactformulier of via 088 120 50 20 (lokaal tarief, op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur).

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!