Euthyrox: lactosevrij

Euthyrox: lactosevrij

Trefwoord
naar actueel

Euthyrox: lactosevrij

vergroot
terug naar boven

Het schildkliermedicijn Euthyrox (levothyroxinenatrium) is veranderd van hulpstoffen. Het is nu lactosevrij. De tabletten hebben wel exact dezelfde werkzame stof. Dit geldt voor alle sterktes.

De kwaliteit van de tabletten is verbeterd, waardoor de dosering nauwkeuriger en constanter is, aldus het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Patiënten kunnen precies dezelfde dosis gebruiken als ze gewend zijn. Fabrikant Merck heeft bevestigd dat alle sterktes inmiddels op de markt zijn.

De verpakking van de nieuwe tabletten is gewijzigd, zodat alle verpakkingen in Europa hetzelfde zijn. Afhankelijk van de sterkte van de tabletten is de kleur van het doosje veranderd. Daarnaast staat op ieder nieuw doosje de tekst: gewijzigde hulpstoffen.

Overgang

In Nederland wordt de nieuwe formulering geleidelijk ingevoerd. Vanuit de fabrikant is informatie beschikbaar en op de CBG-website zijn vragen en antwoorden over de nieuwe samenstelling te vinden.

Vragen

Bij vragen kunnen patiënten terecht bij het Landelijk Meldpunt Zorg. Dit kan via het contactformulier of via 088 120 50 20 (lokaal tarief, op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur).

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!
Scan uw medicijn

Plaats de streepjescode binnen het kader. De streepjescode staat op de verpakking van uw medicijn.

Plaats de streepjescode in het kader. De code kunt u vinden op de verpakking. De barcodescanner werkt alleen met medicatie van een apotheek.

Barcode Scanner Logo
Gelukt
We hebben meerdere medicijnteksten gevonden. Bekijk hieronder de gevonden resultaten.
Barcode Scanner Logo
Helaas
Het scannen van de barcode is niet gelukt.
Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord
Barcode Scanner Logo

Helaas.

De barcode is niet bekend.

Heeft u dit medicijn niet in een apotheek gekocht? Maar bijvoorbeeld bij een drogist of supermarkt? Dan kan het zijn dat de barcode van dit medicijn niet bij ons bekend is.

Staan er meerdere barcodes op de verpakking van uw medicijn? Probeer dan de andere barcode te scannen.

Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord