Kinderen gezocht voor Lymeonderzoek

Kinderen gezocht voor Lymeonderzoek

Trefwoord
naar actueel

Kinderen gezocht voor Lymeonderzoek

vergroot
terug naar boven

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is op zoek naar deelnemers, met name kinderen tussen de 5 en de 17 jaar, voor onderzoek naar Lyme en andere tekenbeetziekten. Dit meldt de organisatie in de jaarlijkse Week van de Teek, van start gegaan op maandag 15 april 2019.

De meeste tekenbeten leiden niet tot ziekte. Ook werken antibiotica tegen de ziekte van Lyme of andere tekenbeetziekten. Toch houden jaarlijks tussen de 1000 en 2500 mensen langdurige klachten. Waarom sommige mensen deze klachten krijgen is onbekend. Ook is onbekend of kinderen en volwassenen dezelfde kans hebben op blijvende klachten. Het RIVM-onderzoek moet daar verandering in brengen.

Meedoen aan het onderzoek?

Heeft u of uw kind een rode ring of vlek na een tekenbeet? Of een andere recente vorm van Lymeziekte, of koorts na een tekenbeet? Meld dit dan via Tekenradar.nl om uitgenodigd te worden voor onderzoek.

Ga naar Tekenradar.nl

De onderzoekers willen na aanmelding een jaar lang de gezondheid van deelnemers volgen. Zo willen ze vaststellen wie risico loopt op langdurige klachten en wat de oorzaken zijn. Dit gebeurt via vragenlijsten en bloedafnames, als deelnemers daartoe bereid zijn. Het RIVM wil ook onderzoeken of bij volwassenen met koorts na een tekenbeet andere tekenbeetziekten dan Lyme worden gevonden.

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!
Scan uw medicijn

Plaats de streepjescode binnen het kader. De streepjescode staat op de verpakking van uw medicijn.

Plaats de streepjescode in het kader. De code kunt u vinden op de verpakking. De barcodescanner werkt alleen met medicatie van een apotheek.

Barcode Scanner Logo
Gelukt
We hebben meerdere medicijnteksten gevonden. Bekijk hieronder de gevonden resultaten.
Barcode Scanner Logo
Helaas
Het scannen van de barcode is niet gelukt.
Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord
Barcode Scanner Logo

Helaas.

De barcode is niet bekend.

Heeft u dit medicijn niet in een apotheek gekocht? Maar bijvoorbeeld bij een drogist of supermarkt? Dan kan het zijn dat de barcode van dit medicijn niet bij ons bekend is.

Staan er meerdere barcodes op de verpakking van uw medicijn? Probeer dan de andere barcode te scannen.

Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord