Kinderen gezocht voor Lymeonderzoek

Kinderen gezocht voor Lymeonderzoek

Trefwoord
naar actueel

Kinderen gezocht voor Lymeonderzoek

vergroot
terug naar boven

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is op zoek naar deelnemers, met name kinderen tussen de 5 en de 17 jaar, voor onderzoek naar Lyme en andere tekenbeetziekten. Dit meldt de organisatie in de jaarlijkse Week van de Teek, van start gegaan op maandag 15 april 2019.

De meeste tekenbeten leiden niet tot ziekte. Ook werken antibiotica tegen de ziekte van Lyme of andere tekenbeetziekten. Toch houden jaarlijks tussen de 1000 en 2500 mensen langdurige klachten. Waarom sommige mensen deze klachten krijgen is onbekend. Ook is onbekend of kinderen en volwassenen dezelfde kans hebben op blijvende klachten. Het RIVM-onderzoek moet daar verandering in brengen.

Meedoen aan het onderzoek?

Heeft u of uw kind een rode ring of vlek na een tekenbeet? Of een andere recente vorm van Lymeziekte, of koorts na een tekenbeet? Meld dit dan via Tekenradar.nl om uitgenodigd te worden voor onderzoek.

Ga naar Tekenradar.nl

De onderzoekers willen na aanmelding een jaar lang de gezondheid van deelnemers volgen. Zo willen ze vaststellen wie risico loopt op langdurige klachten en wat de oorzaken zijn. Dit gebeurt via vragenlijsten en bloedafnames, als deelnemers daartoe bereid zijn. Het RIVM wil ook onderzoeken of bij volwassenen met koorts na een tekenbeet andere tekenbeetziekten dan Lyme worden gevonden.

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!