Kosten spoedzorg dienstapotheek

Kosten spoedzorg dienstapotheek

Trefwoord
naar actueel

Kosten spoedzorg dienstapotheek

vergroot
terug naar boven

Bron: KNMP, 13 februari 2014

In de dienstapotheek kunt u - in noodgevallen - terecht buiten openingstijden. De prijzen voor deze zorg wijken af van die van de 'gewone' apotheek. In dit bericht leest u meer over de kosten van spoedzorg van de dienstapotheek.

In Nederland bestaan dienstapotheken, zodat u ook buiten de normale openingstijden bij spoed medicijnen en zorg kunt krijgen. Zo heeft u 24 uur per dag, 7 dagen per week een veilige toegang tot medicijnen. In de meeste gevallen haalt u bij de dienstapotheek medicijnen die zijn opgenomen in het basispakket. Deze worden dus vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar verrekent deze kosten in de meeste gevallen met uw eigen risico.

Spoedzorg is duurder

Naast de prijs voor uw medicijn betaalt u een tarief voor de zorg van de apotheek. Dienstapotheken werken zonder winstoogmerk. Daarom rekenen zorgverzekeraars en dienstapotheken sinds 2014 de kostprijs voor zorg van de dienstapotheek. Dit ‘kostprijstarief’ is hoger dan het tarief dat uw gewone openbare apotheek berekent. Dat komt omdat de dienstapotheek hogere personeelskosten heeft - vanwege werktijden in avond-, nacht- en weekenduren. En omdat de dienstapotheek de kosten met een veel lager aantal recepten moet terugverdienen.

Informatie over kosten

Dienstapotheken declareren medicijnen uit het basispakket, en de daarbij behorende zorg, rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. De medewerkers in de dienstapotheek kunnen u vertellen of uw medicijn wordt vergoed. Ook kunnen ze u vertellen wat ongeveer de kosten zullen zijn. Bij uw zorgverzekeraar kunt u navragen welk bedrag u als eigen risico moet betalen.

Zelf betalen

Soms is de zorg die u afneemt niet verzekerd. Bijvoorbeeld bij medicijnen die niet zijn opgenomen in het basispakket. Dan moet u de medicijnen en de daarbij behorende apotheekzorg zelf betalen in de dienstapotheek.

Prijslijst apotheekzorg

De dienstapotheek moet in de publieksruimte een lijst hebben hangen waarop de kosten staan van de zorg die de apotheek in rekening brengt. Bovenop deze kosten voor apotheekzorg komen de kosten van de medicijnen zelf.

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!
Scan uw medicijn

Plaats de streepjescode binnen het kader. De streepjescode staat op de verpakking van uw medicijn.

Plaats de streepjescode in het kader. De code kunt u vinden op de verpakking. De barcodescanner werkt alleen met medicatie van een apotheek.

Barcode Scanner Logo
Gelukt
We hebben meerdere medicijnteksten gevonden. Bekijk hieronder de gevonden resultaten.
Barcode Scanner Logo
Helaas
Het scannen van de barcode is niet gelukt.
Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord
Barcode Scanner Logo

Helaas.

De barcode is niet bekend.

Heeft u dit medicijn niet in een apotheek gekocht? Maar bijvoorbeeld bij een drogist of supermarkt? Dan kan het zijn dat de barcode van dit medicijn niet bij ons bekend is.

Staan er meerdere barcodes op de verpakking van uw medicijn? Probeer dan de andere barcode te scannen.

Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord