Logo voor internetaanbieders van medicijnen

Logo voor internetaanbieders van medicijnen

Trefwoord
naar actueel

Logo voor internetaanbieders van medicijnen

vergroot
terug naar boven

Meer dan de helft van de medicijnen gekocht op internet is nep en dat kan zeer gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Om te voorkomen dat u uw gezondheid in gevaar brengt, kunt u om een medicijn af te halen het beste naar uw eigen apotheker gaan. Hij kan u het beste begeleiden met uw medicatie en uw vragen beantwoorden. Indien u toch liever via internet bestelt, kijk dan of de aanbieder op internet het keurmerk heeft.

Om de veiligheid te garanderen heeft de EU besloten dat vanaf, 1 juli 2015 voor het online aanbieden van medicijnen extra regels gelden. Websites die medicijnen via internet te koop aanbieden, moeten met ingang van deze datum aangemeld zijn en vermeld staan op het overzicht van online aanbieders medicijnen op de website van de overheid (in Nederland het CIBG - www.aanbiedersmedicijnen.nl). Verder moeten ze beschikken over onderstaand logo op hun website.

Uw eigen apotheek, kan zonder dit Europese logo, uw herhaalrecepten aan u leveren. Hij kent uw persoonlijke situatie en kan wanneer nodig uw vragen beantwoorden in een gesprek. Als u via de website van een onlineapotheek of -verkoper een aankoop wilt doen, controleer dan altijd de betrouwbaarheid.

Er zijn diverse handvatten waarmee u kunt controleren of een online aanbieder legaal handelt:

  • Het is veiligste om geneesmiddelen bij uw eigen apotheek te halen: uw apotheker kan u bij de ter handstelling van het medicijn de juiste begeleiding geven. Ook houdt hij uw medicatieoverzicht actueel. Een dergelijk overzicht heeft u nodig als u een specialist bezoekt of moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Wet en regelgeving zorgen ervoor dat de kwaliteit en veiligheid gegarandeerd zijn. In de geneesmiddelen informatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en op deze website kunt u belangrijke informatie over geneesmiddelen vinden. Onder andere of een geneesmiddel enkel op recept verkrijgbaar is.
  • Receptgeneesmiddelen mogen enkel door apotheken afgegeven worden. Medicijnen waarvoor u een recept nodig heeft, mogen NOOIT geleverd worden zonder recept. (Een goede vuistregel is: alles wat u ook bij de drogist kunt kopen of bijvoorbeeld bij de supermarkt, is geen receptgeneesmiddel). Kijk of er een adres op de website staat en check of de postcode voorkomt in de lijst van erkende apothekers. Komt de aanbieder niet voor, ga dan op zoek naar een andere aanbieder die wel in de lijst genoemd staat.
  • Ga in het BIG-register na of de medisch specialist of dokter die op een website wordt genoemd ook echt een erkend medisch specialist is.

Op internetpillen.nl vindt u alle tips om veilig te bestellen.

 

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!
Scan uw medicijn

Plaats de streepjescode binnen het kader. De streepjescode staat op de verpakking van uw medicijn.

Plaats de streepjescode in het kader. De code kunt u vinden op de verpakking. De barcodescanner werkt alleen met medicatie van een apotheek.

Barcode Scanner Logo
Gelukt
We hebben meerdere medicijnteksten gevonden. Bekijk hieronder de gevonden resultaten.
Barcode Scanner Logo
Helaas
Het scannen van de barcode is niet gelukt.
Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord
Barcode Scanner Logo

Helaas.

De barcode is niet bekend.

Heeft u dit medicijn niet in een apotheek gekocht? Maar bijvoorbeeld bij een drogist of supermarkt? Dan kan het zijn dat de barcode van dit medicijn niet bij ons bekend is.

Staan er meerdere barcodes op de verpakking van uw medicijn? Probeer dan de andere barcode te scannen.

Barcode Scanner Logo
Probeer het opnieuw
Of zoek handmatig naar uw medicijn
Medicijn, klacht, ziekte of trefwoord