ActueelOp vakantie? Uw medicijn kan gezien worden als drugs!

Op vakantie? Uw medicijn kan gezien worden als drugs!

ActueelOp vakantie? Uw medicijn kan gezien worden als drugs!

Op vakantie? Uw medicijn kan gezien worden als drugs!

  20 juni 2022

  Slaappillen, sterke pijnstillers en ADHD- en kalmeringsmiddelen mogen niet zomaar de grens over. U heeft hiervoor een medicijnverklaring nodig. Dat kan een Schengenverklaring zijn, een Engelstalige medicijnverklaring, of een verklaring van het vakantieland zelf. Het kost minimaal 2 weken om de juiste verklaring te krijgen. Begin dus op tijd!

  Apothekers vragen met de publiekscampagne ‘Goed voorbereid op reis’ aandacht voor de medicijnverklaring. Ook geeft de campagne u meer informatie over wat u van te voren kunt doen om zorgeloos op vakantie te gaan. Zo kunnen apothekers u helpen bij een voorraadcheck van de medicijnen. Ook kunt u advies krijgen over het bewaren van medicijnen bij warmte. Of advies over het innemen van medicijnen bij een tijdsverschil. Daarnaast kunnen apothekers controleren of u veilig in de zon mag met uw medicijnen.

  Bekijk alle reistips van uw apotheker

  Radiospot en sociale media

  Sky Radio, Radio 10 en de regionale omroepen zenden van 4 juli t/m 17 juli 2022 een radiospot uit namens alle apothekers van Nederland. De radiospot informeert het Nederlandse publiek over het tijdig aanvragen van een Schengenverklaring en verwijst de luisteraar naar Apotheek.nl/opreis voor meer praktische reistips. Verder zijn er verschillende advertenties op sociale media te zien.

Informatie wordt bijgewerkt: