Oproep aan Nederland: hang wit shirt met hart voor het raam

Oproep aan Nederland: hang wit shirt met hart voor het raam

Trefwoord
naar actueel

Oproep aan Nederland: hang wit shirt met hart voor het raam

vergroot
terug naar boven

Om alle mensen in de zorg te steunen, roepen de koepelorganisaties KNMG, KNGF, KNMT, KNMP en KNOV gezamenlijk Nederlanders op een wit shirt met een hart achter de ramen te hangen. Een symbolische witte zorgjas met een groot rood hart dat voor hen klopt en laat zien dat we aan hen denken.

Groot rood hart

'Het is fantastisch als artsen, verpleegkundigen, apothekers, verloskundigen, fysiotherapeuten, tandartsen - iedereen die nu tijdens de coronapandemie de zorg draaiend houdt - onderweg naar werk of terug van een lange dag, al die steunbetuigingen voor de ramen zien hangen. Als beroepsorganisaties willen wij ons inzetten om deze boodschappen naar de zorgverleners toe te brengen', aldus René Héman, voorzitter van Artsenfederatie KNMG.

#mijnhartvoordezorg

Mensen kunnen het initiatief 'Mijn hart voor de zorg' eenvoudig vanuit huis zelf steunen, met middelen die ze al in huis hebben. Maak op een wit T-shirt een groot rood hart, eventueel met een persoonlijke boodschap voor de mensen in de zorg en hang die voor het raam en deel er ook een foto of filmpje van op sociale media met de hashtag #mijnhartvoordezorg. Om steun te betuigen kan iedereen daarnaast ook twee emoticons aan hun profiel op sociale media toevoegen, een rood hart en een witte jas.

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!