MedicijnenDKTP-Hib-HepB-vaccin

DKTP-Hib-HepB-vaccin

MedicijnenDKTP-Hib-HepB-vaccin

DKTP-Hib-HepB-vaccin

Belangrijkste zakenOnder welke namen verkrijgbaar?

Informatie in het Oekraïens over DKTP-Hib-HepB-vaccin; нформація українською мовою про вакцину АКДП-Hib-HepB

    Het DKTP-Hib-HepB-vaccin wordt aan kinderen aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma. Zie de kindertekst voor meer informatie.

    • DKTP-Hib-HepB-vaccin beschermt tegen de infecties difterie, kinkhoest, tetanus, polio, Haemophilus influenzae type B (Hib) en hepatitis B. Deze infecties kunnen zeer ernstig zijn.
    • Om kinderen te beschermen tegen deze infecties.
    • Kinderen vanaf 6 weken krijgen 3 keer een prik in een spier. Daarna zijn ze beschermd. Ze krijgen een prik als ze 3 maanden, 5 maanden en 11 maanden oud zijn.
    • De plek van het vaccin kan rood worden, pijn doen of gezwollen worden. Dit gaat vanzelf weg.
    • Verder kan uw kind last krijgen van koorts, minder eetlust en huilen.
    • De werkzame stof DKTP-Hib-HepB-vaccin zit in de volgende producten:

      Laatst bijgewerkt op 22-03-2022

      Disclaimer

      Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. Zoals medische richtlijnen, standaarden en literatuur. Bent u benieuwd hoe het apotheek.nl-team dit doet? Bekijk dan de video. Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst. De officiële bijsluiter van dit medicijn vindt u bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen op: www.cbg-meb.nl.

      Vond u deze informatie nuttig?

      Vind een apotheek

      Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.
      Vind een apotheek blob

      Vraag het de webapotheker

      Vraag het de webapotheker

      Vraag het de webapotheker

      Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen.

      Meldpunt medicijnen

      Werkt uw medicijn heel goed of juist niet? Wordt uw medicijn niet vergoed? Of heeft u last van een bijwerking? Meld uw ervaring

      Geen ervaringen gevonden

      Informatie wordt bijgewerkt: