Over Apotheek.nlBeluister apotheek.nl met de voorleeshulp

Beluister apotheek.nl met de voorleeshulp

Over Apotheek.nlBeluister apotheek.nl met de voorleeshulp

Beluister apotheek.nl met de voorleeshulp

  De voorleeshulp leest websites voor. Deze online voorleestool biedt ondersteuning voor de websitebezoekers die moeite hebben met lezen. Zij kunnen de informatie van deze website luisterend lezen.

  • Klik op de ‘Lees voor’ button op een webpagina om het voorlezen te starten en de voorlees-applet (taakbalkje) te openen. De voorleestool start vanzelf met het voorlezen van alle tekst. 

   U kunt het voorlezen ook stoppen en zelf kiezen welke tekst u wilt voorlezen. Klik op de button met de streepjes en de muiscursor. Plaats de muiscursor op de tekst die u wilt laten voorlezen en de rest gaat vanzelf: de tekst die u wilt horen zal na korte tijd oplichten en het voorlezen begint. Het woord en de zin die worden voorgelezen, zijn met een eigen kleur gemarkeerd. 

   Met 1 klik op de ‘Lees voor’ button activeert u bovendien alle beschikbare functionaliteiten. U kunt via het taakbalkje dat verschijnt het voorlezen stoppen en weer starten. Verder springen in de tekst of een stukje terug is ook mogelijk. Ook kunt u de snelheid van het voorlezen veranderen en nog wat andere instellingen zoals de kleuren aanpassen. Readspeaker werkt ook op tablet en smartphone.

   • Readspeaker helpt iedere websitebezoeker die ondersteuning nodig heeft bij het lezen van websites, of iedereen die gewoon liever naar de informatie op de website luistert dan deze zelf te lezen. Readspeaker is ideaal voor mensen met een leeshandicap zoals dyslexie of slechtziendheid en voor mensen voor wie het Nederlands niet hun eerste taal is.

   Informatie wordt bijgewerkt: