Zorg van de ApothekerJuist medicijngebruik is van levensbelang

Juist medicijngebruik is van levensbelang

Juist medicijngebruik is van levensbelang

BegeleidingsgesprekInstructievideo's Moeite met slikkenBegrijpelijke informatieOogdruppelen

Het begeleidingsgesprek

Voor het eerst aan een medicijn

Onderdeel van de zorg die de apotheker verleent als u voor het eerst een medicijn meekrijgt, is een begeleidingsgesprek. In dit gesprek hoort u wat u van uw medicijn kunt verwachten, bijvoorbeeld: hoe werkt het medicijn, hoe moet u het gebruiken, wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Uitleg

Instructievideo’s voor goed gebruik

Medicijnen op de juiste manier gebruiken – dat kan alleen als u de uitleg duidelijk is. Daarom biedt Apotheek.nl heldere instructievideo’s. Over inhaleren bijvoorbeeld. Of over medicijnen slikken, bloedsuiker meten, zalf smeren, oogdruppels toedienen of een zetpil toedienen. Bekijk de video’s ook in het Engels, Turks en Arabisch.

Slikproblemen

Moeite met slikken

Heeft u moeite met het slikken van uw medicijnen? De apotheker kan u vertellen hoe u uw medicijnen gemakkelijker inneemt.

Toegankelijk

Begrijpelijke medicijninfo voor iedereen

Apotheek.nl biedt begrijpelijke medicijninfo, voor iedereen! Dat is belangrijk. Want medicijnen op de juiste manier gebruiken, kan alleen als u de uitleg goed heeft begrepen. Of u nu moeite heeft met lezen, weinig tijd heeft, of het liefst alleen video’s bekijkt. Ontdek hieronder alle functies van Apotheek.nl.

Oogdruppelen

Wat u moet weten over oogdruppelen

Het toedienen van oogdruppels is lastig. Uw apotheker kan u helpen met uitleg. Of de apotheker kan u een hulpmiddel adviseren om het druppelen makkelijker te maken.

Informatie wordt bijgewerkt: