Zorg van de ApothekerMedicijnen & actualiteitMedicijnen bestellen op internet

Medicijnen bestellen op internet

Zorg van de ApothekerMedicijnen & actualiteitMedicijnen bestellen op internet

Medicijnen bestellen op internet

Medicijnen bestellen op internet

Medicijnen via eigen apotheek zijn betrouwbaarRisico’s internetLegale online apotheekInternetapotheek bij budgetpolis

Wilt u medicijnen bestellen via internet? Pas op: veel medicijnen op internet zijn vervalst. En er wordt niet altijd gecontroleerd of u ze veilig kunt gebruiken. Als u via uw eigen apotheek medicijnen bestelt, weet u zeker dat deze veilig voor u zijn.

Toch medicijnen bestellen via een online apotheek? Let op het Europese logo voor internetmedicijnen.

 • Als u medicijnen ophaalt bij uw eigen apotheek, weet u zeker dat ze betrouwbaar zijn en voldoen aan de wettelijke eisen. Bovendien controleert de apotheek of het middel wel veilig is voor u: bijvoorbeeld of het samengaat met uw aandoening en met uw andere medicijnen. En u krijgt betrouwbare en praktische informatie over gebruik van het medicijn, hoe snel het effect heeft en over de bijwerkingen die u kunt verwachten. Daarnaast kunt u bij uw apotheek terecht met al uw vragen.

  • Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarschuwt dat receptmedicijnen die online worden verkocht, vaak vervalst zijn. De stof die er in zou moeten zitten, zit er regelmatig niet in. Het medicijn werkt dan niet. Soms zit er een andere stof in dan er op de verpakking staat en kunt u daardoor last krijgen van - soms zelfs ernstige - bijwerkingen. En soms ook zit er minder werkzame stof in dan er op de verpakking staat. Hierdoor werkt het medicijn minder goed. Het gebruik van vervalste medicijnen kan dus ernstige gevolgen voor uw gezondheid hebben.

   Als het medicijn niet vervalst is, kan het ook gevaarlijk voor u zijn. Bijvoorbeeld omdat het verkeerd is opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is dat het medicijn is bewaard bij een te hoge of te lage temperatuur. 
   Daarnaast kan het medicijn gevaarlijk zijn omdat het een hulpstof bevat waar u allergisch voor bent.

   Ga daarom altijd langs uw eigen (huis)arts als u een receptmedicijn wilt hebben. Hij of zij kent u en uw medische geschiedenis. Ook kunt u advies vragen aan uw apotheker. De arts en de apotheker kunnen het beste beoordelen of het medicijn geschikt en veilig is voor u.

   • Toch online een medicijn kopen, bijvoorbeeld omdat uw verzekeraar dit van u vraagt? Let er dan op dat de internetapotheek het Europese logo voor internetmedicijnen op zijn website toont. Dit is hieronder afgebeeld. Als u hierop klikt, komt u terecht op de website www.aanbiedersmedicijnen.nl, waar u kunt controleren welke soorten medicijnen de betreffende aanbieder mag verkopen.

    logosancointernet_nl_b-web_0.jpg
    Een legale internetapotheek kijkt, net als de ‘apotheek op de hoek’, of het voorgeschreven medicijn veilig is voor u. Ook heeft u bij deze apotheek gewoon een recept nodig. De legale internetapotheek biedt wel minder services, zoals een persoonlijk gesprek of hulp bij spoedmedicijnen.

     

    • Heeft u een budgetpolis? Dan kan de verzekeraar u vragen om (sommige) medicijnen alleen bij een bepaalde internetapotheek te bestellen. Anders krijgt u niet alles vergoed. De verzekeraar wijst alleen veilige internetapotheken aan.

     • Laatst bijgewerkt op 06-07-2016

      Disclaimer

      description
      Gerelateerd

      Vind een apotheek

      Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.
      Vind een apotheek blob

      Vraag het de webapotheker

      Vraag het de webapotheker

      Vraag het de webapotheker

      Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen.
      Informatie wordt bijgewerkt: