Zorg van de ApothekerMedicijnen & actualiteitMedicijnen bestellen op internet

Medicijnen bestellen op internet

Zorg van de ApothekerMedicijnen & actualiteitMedicijnen bestellen op internet

Medicijnen bestellen op internet

Medicijnen bestellen op internet

Medicijnen via eigen apotheek zijn betrouwbaarRisico’s internetLegale online apotheekInternetapotheek bij budgetpolis

Wilt u medicijnen bestellen via internet? Pas op: medicijnen op internet kunnen soms nep zijn. En het is niet zeker of u deze medicijnen veilig kunt gebruiken. Als u bij uw eigen apotheek medicijnen bestelt, weet u zeker dat deze veilig voor u zijn.

Toch medicijnen bestellen via een online apotheek? Let op het Europese logo voor internetmedicijnen.

 • Als u medicijnen ophaalt bij uw eigen apotheek, weet u zeker dat ze echt en betrouwbaar zijn. Kortom, in de tabletten zit ook echt het medicijn in de hoeveelheid die op de verpakking staat.  Deze medicijnen zijn getest en voldoen aan de wettelijke eisen. Bovendien kijkt de apotheek na of het medicijn veilig is voor u. Zo kijkt de apotheek na of het samengaat met uw klacht of ziekte. En de apotheek kijkt na of het medicijn samen kan met uw andere medicijnen.
  Verder krijgt u betrouwbare informatie over het gebruik van het medicijn. Bijvoorbeeld hoe snel het medicijn werkt en welke bijwerkingen u kunt verwachten en wat u dan kunt doen. Daarnaast kunt u bij uw apotheek al uw vragen over medicijnen stellen.

  • Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarschuwt dat online verkochte receptmedicijnen vaak nep zijn. Dit zijn zogenaamde ‘vervalste’ medicijnen. Soms zit de werkzame stof er niet eens in! Het medicijn werkt dan niet.
   Soms zit er een andere werkzame stof in dan er op de verpakking staat. Hierdoor kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit kunnen soms zelfs ernstige bijwerkingen zijn.
   Soms zit er minder werkzame stof in dan er op de verpakking staat. Hierdoor werkt het medicijn minder goed. Het gebruik van vervalste medicijnen kan dus ernstige gevolgen voor uw gezondheid hebben.

   Als het medicijn niet vervalst is, kan het toch gevaarlijk voor u zijn. Bijvoorbeeld omdat men het medicijn verkeerd heeft bewaard. Een voorbeeld hiervan is dat men het medicijn heeft bewaard bij een te hoge of een te lage temperatuur. Of men heeft het medicijn bewaard in een vochtige ruimte.
   Daarnaast kan het medicijn gevaarlijk zijn omdat het er een hulpstof in kan zitten, waar u allergisch voor bent.

   Ga daarom altijd langs uw eigen (huis)arts als u een receptmedicijn wilt hebben. Hij of zij kent u en uw medische geschiedenis. Ook kunt u advies vragen aan uw apotheker. De apotheker weet namelijk precies welke medicijnen u gebruikt, ook de medicijnen via een andere arts. De arts en de apotheker kunnen het beste beoordelen of het medicijn geschikt en veilig is voor u.

   • Wilt u toch online een medicijn kopen?  Bijvoorbeeld omdat uw verzekeraar dit van u vraagt? Let er dan op dat de internetapotheek het Europese logo voor internetmedicijnen op zijn website heeft. Dit logo ziet u hieronder. Als u op het logo klikt, komt u op de website www.aanbiedersmedicijnen.nl. Hier kunt u controleren welke medicijnen de aanbieder (internetapotheek) mag verkopen.
     

    logosancointernet_nl_b-web_0.jpg
    Een internetapotheek met het Europese logo voor internet medicijnen kijkt na of u het medicijn veilig kunt gebruiken. Ook heeft u bij deze apotheek gewoon een recept nodig. Deze internetapotheek biedt wel minder services. Zo kunt u hier niet altijd terecht voor een persoonlijk gesprek of hulp bij spoedmedicijnen.

     

    • Heeft u een budgetpolis? Dan kan de zorgverzekeraar u vragen om (sommige) medicijnen alleen bij een internetapotheek te bestellen. Bij een ‘normale’ apotheek krijgt u de medicijn dan niet of niet helemaal vergoed. De zorgverzekeraar wijst alleen veilige internetapotheken aan.

     • Laatst bijgewerkt op 27-06-2023

      Disclaimer

      description

      Vind een apotheek

      Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.
      Vind een apotheek blob

      Vraag het de webapotheker

      Vraag het de webapotheker

      Vraag het de webapotheker

      Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen.
      Informatie wordt bijgewerkt: