Zorg van de ApothekerMedicijnen & actualiteit

Medicijnen & actualiteit

Medicijnen & actualiteit

Coronavirus MedicijntekortenMedicijnafval: niet weggooien Medicijnen bestellen op internet Medicijnen zonder receptMedicijnverspilling

Coronavirus

Coronavirus: veelgestelde vragen in de apotheek

Het coronavirus zorgt voor veel onrust. Iedereen heeft veel vragen. Ook in de apotheek komen veel vragen. We hebben veel van deze vragen op een rijtje gezet. Want misschien speelt deze vraag ook bij u. We vullen deze vragen elke dag aan als dit nodig is. Als uw vraag er niet bij staat, kunt u contact opnemen met uw apotheek of uw huisarts.

Onbeschikbaar

Medicijntekorten

Medicijnen zijn steeds vaker voor korte of langere tijd niet beschikbaar. Hoe komt dit en wat kunt u zelf doen om niet zonder medicijnen te komen zitten? 

Inleveren

Medicijnafval: niet weggooien

Een medicijn over dat u niet meer nodig heeft? Spoel dat niet door de gootsteen of de wc. Dat is slecht voor het milieu. Lever medicijnafval in bij uw apotheek of bij een inzamelpunt van de gemeente.

Gevaarlijk

Medicijnen bestellen op internet

Wilt u medicijnen bestellen via internet? Pas op: veel medicijnen op internet zijn vervalst. En er wordt niet altijd gecontroleerd of u ze veilig kunt gebruiken. Als u via uw eigen apotheek medicijnen bestelt, weet u zeker dat deze veilig voor u zijn.

Zelfzorg

Medicijnen zonder recept kopen

Voor sommige medicijnen is geen recept nodig. Ze zijn te koop in de apotheek, supermarkt, drogist of bij het tankstation. Dit heet: ‘vrij verkrijgbaar’.  Meestal zijn deze medicijnen veilig. Maar ze kunnen ook bijwerkingen hebben of de werking van andere medicijnen beïnvloeden. Vertel uw apotheker altijd welke vrije verkrijgbare medicijnen u gebruikt. 

Ongebruikt

Medicijnverspilling

Houdt u medicijnen over? Bijvoorbeeld omdat u overstapt op een ander medicijn, of omdat u mag stoppen met uw medicatie? De apotheek kan deze niet aan een ander geven. Niet-gebruikte medicijnen moeten dus worden vernietigd.

Informatie wordt bijgewerkt: