Zorg van de ApothekerMedicijnen & actualiteit

Medicijnen & actualiteit

Zorg van de ApothekerMedicijnen & actualiteit

Medicijnen & actualiteit

Medicijnen & actualiteit

Oekraïense vluchtelingenCoronavirus MedicijntekortenMedicijnafval: niet weggooien Medicijnen bestellen op internet Medicijnen zonder receptMedicijnverspilling

  Zorg aan Oekraïense vluchtelingen

  Ook Nederland vangt steeds meer vluchtelingen uit Oekraïne op. Veel vluchtelingen zullen waarschijnlijk langere tijd in Nederland blijven. Om deze vluchtelingen te helpen, is de belangrijkste informatie van vijftig medicijnen vertaald naar het Oekraïens.

  Coronavirus

  Alles over het coronavirus

  Het coronavirus zorgt voor veel onrust. Wij begrijpen dat u vragen heeft. Wilt u bijvoorbeeld weten welke coronavaccins er zijn goedgekeurd? En hoe ze werken? Of wilt u weten wat de maatregelen in de apotheek zijn? De antwoorden op deze en andere vragen leest u op de volgende pagina’s.

  Onbeschikbaar

  Medicijntekorten

  Medicijnen zijn steeds vaker voor korte of langere tijd niet beschikbaar. Hoe komt dit en wat kunt u zelf doen om niet zonder medicijnen te komen zitten? 

  Inleveren

  Medicijnafval: niet weggooien

  Een medicijn over dat u niet meer nodig heeft? Spoel dat niet door de gootsteen of de wc. Dat is slecht voor het milieu. Lever medicijnafval in bij uw apotheek of bij een inzamelpunt van de gemeente.

  Gevaarlijk

  Medicijnen bestellen op internet

  Wilt u medicijnen bestellen via internet? Pas op: veel medicijnen op internet zijn vervalst. En er wordt niet altijd gecontroleerd of u ze veilig kunt gebruiken. Als u via uw eigen apotheek medicijnen bestelt, weet u zeker dat deze veilig voor u zijn.

  Zelfzorg

  Medicijnen zonder recept kopen

  Voor sommige medicijnen is geen recept nodig. Ze zijn te koop in de apotheek, supermarkt, drogist of bij het tankstation. Dit heet: ‘vrij verkrijgbaar’.  Meestal zijn deze medicijnen veilig. Maar ze kunnen ook bijwerkingen hebben of de werking van andere medicijnen beïnvloeden. Vertel uw apotheker altijd welke vrije verkrijgbare medicijnen u gebruikt. 

  Ongebruikt

  Medicijnverspilling

  Houdt u medicijnen over? Bijvoorbeeld omdat u overstapt op een ander medicijn, of omdat u mag stoppen met uw medicatie? De apotheek kan deze niet aan een ander geven. Niet-gebruikte medicijnen moeten dus worden vernietigd.

Zoek gemakkelijk naar medicijnen, klachten en ziektes en apotheken
Informatie wordt bijgewerkt: