ActueelGa voor de corona-zelftest naar uw apotheek

Ga voor de corona-zelftest naar uw apotheek

ActueelGa voor de corona-zelftest naar uw apotheek

Ga voor de corona-zelftest naar uw apotheek

  21 april 2021

  Uw apotheker geeft u graag advies over hoe u de corona-zelftest thuis zorgvuldig gebruikt. Ook geeft hij antwoord op uw vragen over de corona-zelftesten. Heeft u eenmaal thuis nog meer of andere vragen over de zelftest, dan vindt u op deze site een uitgebreid overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden.

  De corona-zelftest, die vanaf april 2021 voor het Nederlandse publiek beschikbaar is, is een preventieve test. Dat betekent dat u de zelftest alleen mag doen als u géén coronaklachten heeft, maar voor de zekerheid wil testen. Bijvoorbeeld omdat u naar school of werk moet. Of omdat u op bezoek gaat bij iemand. U mag de coronatest niet doen als u contact had met iemand met corona, en ook niet als u uit een hoog-risicogebied komt. In die gevallen gaat u naar de GGD-teststraat.

  De zelftesten vervangen de coronatesten van de GGD niet. De zelftesten zijn namelijk minder nauwkeurig dan de coronatesten van de GGD. Is uw zelftest positief? Dit betekent dat u waarschijnlijk corona heeft. Blijf dan thuis. Ook uw huisgenoten moeten thuisblijven. Maak direct een afspraak bij de GGD om u nog een keer te laten testen.

  Instructies zelftest
  Op Apotheek.nl staan verschillende links naar heldere instructievideo’s. Hierin bekijkt u stap voor stap hoe u de test zorgvuldig uitvoert. Neem rustig de tijd voor de test. Lees de gebruiksaanwijzing goed voordat u de zelftest doet. 

  Naar het overzicht met de instructievideo’s

  Veelgestelde vragen 
  Bekijk ook het overzicht met de veelgestelde vragen over de zelftest op deze site. In dit overzicht vindt u antwoorden op verschillende vragen, zoals: mag een corona-zelftest bij het gewone afval? Is een negatieve uitslag te gebruiken als een toegangsbewijs? En wat is eigenlijk het verschil tussen een zelftest en een sneltest?

  Naar de veelgestelde vragen over de corona-zelftest

  Meer weten 
  Apotheker Sijtze Blauw geeft in het NOS-journaal antwoord op 5 vragen over de zelftest. 
  Bekijk het fragment

  Bekijk ook de folder met adviezen bij de corona-zelftest.

  Contact 
  Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met uw apotheker.

Informatie wordt bijgewerkt: