ActueelGa voor de corona-zelftest naar uw apotheek

Ga voor de corona-zelftest naar uw apotheek

ActueelGa voor de corona-zelftest naar uw apotheek

Ga voor de corona-zelftest naar uw apotheek

  21 april 2021

  Uw apotheker geeft u graag advies over hoe u de corona-zelftest thuis zorgvuldig gebruikt. Ook geeft hij antwoord op uw vragen over de corona-zelftesten. Heeft u eenmaal thuis nog meer of andere vragen over de zelftest, dan vindt u op deze site een uitgebreid overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden.

  De corona-zelftest, die vanaf april 2021 voor het Nederlandse publiek beschikbaar is, is een preventieve test. U kunt een zelftest doen omdat u zich voor de zekerheid wil laten testen, ook al heeft u geen klachten. Bijvoorbeeld omdat u naar school of werk moet. Of omdat u op bezoek gaat bij iemand. Ook kunt u een zelftest doen als u milde corona-gerelateerde klachten heeft. Als de testuitslag positief is, dan moet u zich melden bij de GGD voor een PCR-test. Als de testuitslag negatief is, en de klachten blijven aanhouden, dan moet u de volgende dag weer een zelftest doen. Worden uw klachten erger? Of heeft u reuk- en smaakverlies? Maak dan een afspraak bij de GGD. 

  Mensen met een kwetsbare gezondheid, mensen die ernstig ziek zijn of mensen die in contact komen met kwetsbare personen moeten bij zowel milde als zware corona-gerelateerde klachten een afspraak maken bij de GGD. Zij dienen dan een PCR-test te doen.

  Instructies zelftest
  Op Apotheek.nl staan verschillende links naar heldere instructievideo’s. Hierin bekijkt u stap voor stap hoe u de test zorgvuldig uitvoert. Neem rustig de tijd voor de test. Lees de gebruiksaanwijzing goed voordat u de zelftest doet. 

  Naar het overzicht met de instructievideo’s

  Veelgestelde vragen 
  Bekijk ook het overzicht met de veelgestelde vragen over de zelftest op deze site. In dit overzicht vindt u antwoorden op verschillende vragen, zoals: mag een corona-zelftest bij het gewone afval? Is een negatieve uitslag te gebruiken als een toegangsbewijs? En wat is eigenlijk het verschil tussen een zelftest en een sneltest?

  Naar de veelgestelde vragen over de corona-zelftest

  Bekijk de folder 'Advies bij corona-zelftest' voor meer informatie

  Contact 
  Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met uw apotheker.

Informatie wordt bijgewerkt: