ActueelWat er per 1 januari 2023 verandert in de apotheek

Wat er per 1 januari 2023 verandert in de apotheek

ActueelWat er per 1 januari 2023 verandert in de apotheek

Wat er per 1 januari 2023 verandert in de apotheek

  28 december 2022

  Vanaf 1 januari 2023 is er een aantal veranderingen in de apotheek. Zo worden medicijnen met vitamine D niet langer vergoed. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over het veilig wisselen van medicijnen. Ook verandert vanaf 1 januari 2023 de vergoeding van een medicijnrol.

  Vergoeding vitamine D stopt

  Vanaf 1 januari 2023 moet u zelf betalen voor medicijnen met vitamine D. Medicijnen met vitamine D worden vanaf dan niet langer vergoed. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen. Meer informatie over vitamine D en de vergoeding? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

  Naar de veelgestelde vragen over vitamine D

  Afspraken over wisselen van medicijnen

  U kunt meestal zonder problemen wisselen naar een ander merk medicijn. Uw apotheker controleert altijd eerst of een ander merk medicijn veilig is voor u. En begeleidt u hierbij. Bij sommige medicijnen en in sommige gevallen kan wisselen naar een ander merk medicijn wel problemen geven. Daarom zijn over wisselen van medicijnen afspraken gemaakt tussen apothekers, artsen, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen.

  Bekijk de afspraken over wisselen van medicijnen

  Vergoeding medicijnrol verandert

  De vergoeding van uw medicijnrol verandert per 1 januari 2023. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De rekening van uw medicijnrol kan er hierdoor anders uitzien. Hoe uw rekening verandert, is nog niet helemaal duidelijk. Dat hangt af van nog te maken afspraken tussen zorgverzekeraars en apothekers.

  Meer informatie over medicijnrollen

  Blijf altijd beleefd

  Uw apotheker krijgt veranderingen opgelegd, die ook voor u gaan gelden. Gaat u in overleg over deze veranderingen? Blijf dan altijd beleefd. De apotheker en zijn team zijn er namelijk om u te helpen. Er bestaat altijd een reden om aardig te blijven.

Informatie wordt bijgewerkt: