rivaroxaban

rivaroxaban

Trefwoord
naar medicijnen

rivaroxaban

vergroot
terug naar boven

Belangrijk om te weten over rivaroxaban

 • Rivaroxaban zorgt ervoor dat bloed minder makkelijk samenklontert (antistollingsmedicijn). Hierdoor heeft u minder kans op trombose.
 • Om trombose te voorkomen, zoals bij een knie- of heupoperatie, en bij de hartritmestoornis atriumfibrilleren (boezemfibrilleren).
 • Om een hartinfarct of een beroerte te voorkomen, zoals bij angina pectoris.
 • Bij een operatie: meestal binnen 6 tot 10 uur erna beginnen met slikken. Na een knieoperatie gaat u meestal 2 weken door. Na een heupoperatie meestal 5 weken. Bij een trombosebeen: meestal 2 keer per dag voor 3 weken, daarna 1 keer per dag voor 3 maanden of langer.
  Bij hartritmestoornissen: altijd blijven gebruiken.
 • Door rivaroxaban elke dag te gebruiken, verkleint u de kans op trombose, een beroerte of longembolie.
 • De tabletten van 15 en 20 mg moet u bij de maaltijd innemen. Dan werken ze het best. De tabletten van 2,5 en 10 mg mag u ook zonder voedsel slikken.
 • Grapefruit(sap) vergroot de kans op bijwerkingen. Vraag om informatie bij uw apotheek. Of lees hier de folder.
 • Bloedingen komen voor. U krijgt dan sneller blauwe plekken of een inwendige bloeding. Krijgt u grote blauwe plekken, bloed in de ontlasting of urine of ineens zware hoofdpijn? Waarschuw direct uw arts.
 • Veel wisselwerkingen met andere middelen. Laat uw apotheker controleren of u rivaroxaban veilig kunt gebruiken met uw andere medicijnen, ook medicijnen die u zonder recept heeft gekocht.

Wat doet rivaroxaban en waarbij gebruik ik het?

Rivaroxaban is een antistollingsmedicijn.

Artsen schrijven het voor om trombose te voorkomen, bijvoorbeeld bij heupoperaties en knieoperaties, bij bepaalde hartritmestoornissen om een beroerte of trombose te voorkomen en om een hartinfarct of beroerte te voorkomen, bijvoorbeeld bij angina pectoris.

Trombose

 • Bloedverdunner

Bloed klontert samen rond verwondingen van de wand van de bloedvaten. Zo sluit het stolsel de opening in het vat af, waardoor het bloeden stopt. Als een dergelijk bloedstolsel losraakt van de wand, spreekt men van trombose.

Door trombose kan het bloed minder goed stromen en krijgen delen van het lichaam te weinig bloed. Ook kan een ader helemaal afgesloten raken.

Oorzaak
Bloedstolsels kunnen ontstaan op de wand van bloedvaten, als deze ruw, ontstoken of beschadigd zijn, bijvoorbeeld bij ernstige aderverkalking (atherosclerose). Ook na operaties, bij kunstmatige hartkleppen of vaatprothesen kunnen bloedstolsels ontstaan. Zo'n stolsel kan een bloedvat afsluiten, met soms ernstige gevolgen. Verder kan een stolsel ontstaan in een kuit door te weinig beweging, zoals bij lange vliegreizen. Dan noemen we het een trombosebeen.

Ook kunnen er stukjes losraken, door de bloedstroom worden meegevoerd en verderop een bloedvat afsluiten. Als dit in een long gebeurt, heet het longembolie.

Werking
Rivaroxaban vermindert het samenklonteren van bloed. Het remt zo de vorming van bloedstolsels en vermindert de kans op afsluiting van een bloedvat.

Toepassing
Artsen schrijven rivaroxaban voor om te voorkomen dat u trombose krijgt na een operatie waarbij u een kunstknie of kunstheup krijgt. Ook schrijven ze dit medicijn voor om een trombosebeen te behandelen (diep veneuze trombose) of herhaling daarvan te voorkomen.

Andere medicijnen die voor dit doel worden gebruikt, zijn injecties met dalteparine of nadroparine. Wanneer u niet tegen deze injecties kunt of als u problemen heeft met het toepassen van deze injecties, kan uw arts rivaroxaban voorschrijven. Het voordeel van rivaroxaban is dat u het kunt slikken en niet hoeft te injecteren.

Lees meer over trombose

Hartritmestoornissen

 • Bij hartproblemen

Bij de hartritmestoornis atriumfibrilleren (boezemfibrilleren, AF) trekken de boezems van het hart heel snel samen. De bloeddoorstroming in het hart is dan minder goed, waardoor er een kans is dat er stolsels in het hart ontstaan. Deze stolsels kunnen vanuit het hart in de bloedvaten van de hersenen schieten en daar een beroerte veroorzaken.

Behandeling
Meestal schrijven artsen een antistollingsmedicijn voor om de kans op een beroerte te verminderen. De meest voorgeschreven medicijnen zijn acenocoumarol of fenprocoumon. De trombosedienst controleert hierbij de bloedstolling  door regelmatig bloed af te nemen.

Bij mensen die eerder een TIA of beroerte hebben gehad, of die 75 jaar of ouder zijn, of bij mensen met hoge bloeddruk, diabetes of hartfalen, kan de arts rivaroxaban voorschrijven. De trombosedienst hoeft hierbij niet te controleren.

Werking
Rivaroxaban vermindert het samenklonteren van bloed. Het remt zo de vorming van bloedstolsels en vermindert de kans op afsluiting van een bloedvat.

Consequent gebruiken
Het lichaam maakt voortdurend nieuwe bloedcellen aan die weer kunnen samenklonteren. Daarom is het van belang dat u dit medicijn volgens voorschrift inneemt. Zo remt u constant dat bloedstolsels ontstaan en verkleint u de kans op ernstige hart- en vaatproblemen.

Lees meer over hartritmestoornissen

Hartinfarct (hartaanval)

 • Bij hartproblemen

Bij een hartinfarct krijgt een deel van het hart onvoldoende bloed. Meestal komt dit door een bloedstolsel in één van de bloedvaten die het hart van bloed voorzien. Het bloedvat raakt verstopt, waardoor een deel van het hart te weinig bloed krijgt. Dat deel van het hart raakt beschadigd en kan niet meer optimaal werken.

Voorkomen van een tweede hartinfarct
Artsen schrijven rivaroxaban voor om een tweede hartinfarct te voorkomen. Het remt de vorming van bloedstolsels, zodat niet opnieuw een bloedvat verstopt kan raken. U gebruikt het dan samen met acetylsalicylzuur of clopidogrel.

Werking
Rivaroxaban vermindert het samenklonteren van bloed. Het remt zo de vorming van bloedstolsels en vermindert de kans op afsluiting van een bloedvat.

Lees meer over hartinfarct (hartaanval)

Beroerte

Beroerte is een verzamelnaam voor TIA (voorbijgaande lichte beroerte), herseninfarct en hersenbloeding.
De oorzaak is een afsluiting van een bloedvat (bij een TIA of een herseninfarct) of een bloeding (bij een hersenbloeding) in de hersenen.

Oorzaak
Bij een beroerte door een herseninfarct is een ader in de hersenen afgesloten door een bloedstolsel. Hierdoor krijgt een deel van de hersenen onvoldoende zuurstof. Wanneer deze situatie te lang blijft bestaan, sterft dat deel van de hersenen af.

Voorkomen van een beroerte
Om een tweede beroerte te voorkomen, schrijven artsen rivaroxaban voor. Het remt de vorming van bloedstolsels, zodat de bloedvaten niet opnieuw verstopt kunnen raken. U gebruikt het dan samen met acetylsalicylzuur.

Werking
Rivaroxaban vermindert het samenklonteren van bloed. Het remt zo de vorming van bloedstolsels en vermindert de kans op afsluiting van een bloedvat.

Lees meer over beroerte

Angina pectoris

Bij hartkramp komt er te weinig bloed in de hartspier. De hartspier krijgt hierdoor een tekort aan zuurstof. Dit zuurstofgebrek veroorzaakt aanvallen van pijn of benauwdheid op de borst.

Er zijn twee vormen van hartkramp: de stabiele en de instabiele. Bij stabiele hartkramp ontstaan de klachten op momenten dat het hart te veel inspanning moet verrichten, bijvoorbeeld bij traplopen. Bij instabiele hartkramp ontstaan de klachten willekeurig, bijvoorbeeld `s nachts.

Oorzaak
Instabiele hartkramp ontstaat door kleine bloedstolsels in de bloedvaten. Hierdoor neemt de bloedtoevoer aan het hart af. Bij stabiele hartkramp ontstaan de klachten doordat de vaten vanwege aderverkalking te nauw zijn.

Bij beide vormen van hartkramp kunnen bloedstolsels in de bloedvaten ontstaan, met als gevolg een hartinfarct of beroerte.

Behandeling
Bij angina pectoris kunnen artsen rivaroxaban voorschrijven. Het vermindert namelijk de vorming van bloedstolsels en voorkomt daarmee een hartinfarct of herseninfarct. U gebruikt het dan samen met acetylsalicylzuur.

Lees meer over angina pectoris

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven.

De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Misselijkheid. De tabletten van 15 en 20 mg moet u met wat voedsel innemen. Bij de tabletten van 10 mg hoeft dat niet, maar als u last van misselijkheid heeft is dat wel raadzaam. U heeft dan minder last van misselijkheid.
 • Bloeding na een operatie. Meestal moet u een aantal uren voor de ingreep met dit medicijn stoppen. Overleg hierover met uw arts.
 • Vasthouden van vocht (oedeem).
 • Koorts.

Zelden (bij gebruik na knie- of heupoperatie zeer zelden)

 • Verhoogde kans op bloedingen. U merkt dat aan bloedneuzen, sneller bloeduitstortingen of blauwe plekken, ook zonder dat u zich hard stoot. Dit komt doordat het bloed langzamer stolt en het dus langer duurt voordat een wondje stopt met bloeden. In de volgende gevallen moet u direct een arts waarschuwen: bloed in de urine, bloederige diarree, bloedspugen, bloed opgeven bij het hoesten, bloeding in het oog, vaginale bloeding, en elke andere bloeding die niet wil stoppen. Zeer zelden kan deze bijwerking ontstaan door een tekort aan bloedplaatjes. Waarschuw daarom uw arts als de klachten niet overgaan of als u zich zorgen maakt. Als u een maag- of darmzweer heeft, is er meerkans op bloedingen die moeilijk te stoppen zijn. Door een maagbeschermend medicijn te gebruiken vermindert u dit risico. Overleg hierover met uw arts. Heeft u een bloedstollingsziekte, bijvoorbeeld hemofilie? U heeft meer kans op bloedingen. Overleg met uw arts of apotheker of u dit medicijn mag gebruiken.
 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, diarree of verstopping. Raadpleeg uw arts als u hier last van blijft houden of als u bloed bij de ontlasting ziet.
 • Hoofdpijn, duizeligheid en zeer zelden flauwvallen.
 • Bloedarmoede. Te merken aan extreme vermoeidheid, bleke huid en bleke slijmvliezen. Neem bij deze verschijnselen contact op met uw arts.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Droge mond.
 • Vermoeidheid en een zwak gevoel.
 • Kans op een hersenbloeding (beroerte). Heeft u al eerder een hersenbloeding gehad? U heeft dan meer kans om opnieuw een hersenbloeding te krijgen. Bespreek met uw arts of dit medicijn voor u geschikt is. Mensen met hoge bloeddruk hebben ook meer kans op een hersenbloeding. Als u dit medicijn gebruikt zal de arts uw bloeddruk regelmatig controleren en zo nodig medicijnen voorschrijven om de bloeddruk te verlagen. Heeft u plotseling last van een verdoofd gevoel of zwakte, vooral als u dat aan één kant van het lichaam heeft, plotselinge verwardheid, moeite met lopen of coördinatie, plotselinge ernstige hoofdpijn of duizeligheid? Waarschuw dan direct een arts.
 • Leveraandoeningen. U kunt dit merken aan een gevoelige, ogezwollen buik of een gele verkleuring van het oogwit of van de huid. Waarschuw bij deze klachten uw arts.
 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan huiduitslag, galbulten en jeuk. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Overgevoelighied voor dit medicijn kan zich ook uiten in 'angio-oedeem': een zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel. U kunt hierbij erg benauwd worden. In zeer zeldzame gevallen kan een ernstige huidaandoening ontstaan met koorts en blaarvorming. De blaren ontstaan met name op de lippen en op de slijmvliezen van de mond en geslachtsdelen. In beide gevallen moet u onmiddellijk een arts opzoeken of naar de eerstehulpdienst gaan. U mag dit soort middelen in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor rivaroxaban. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.
 • Heeft u het antifosfolipidensyndroom en al eerder trombose gehad? U heeft dan meer kans op nieuwe tromboses. Overleg met uw arts of apotheker voor u dit medicijn gaat gebruiken.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Hoe gebruik ik dit medicijn?

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek.

Wanneer?
U gebruikt dit medicijn 1 of 2 keer per dag. Het beste kunt u vaste tijdstippen kiezen, dan vergeet u minder snel een dosis, bijvoorbeeld 's ochtends en 's avonds bij het eten.

Als u geopereerd bent aan uw heup of knie: u begint meestal 6 tot 10 uur na de operatie.

Hoe lang?
Hoe lang u dit medicijn moet gebruiken hangt af van uw situatie:

 • om trombose na knieoperaties te voorkomen: meestal gedurende 2 weken na de operatie;
 • om trombose na heupoperaties te voorkomen: meestal gedurende 5 weken na de operatie;
 • om een trombosebeen te behandelen: meestal 2 keer per dag gedurende 3 weken, en daarna 1 keer per dag gedurende minstens 3 maanden of langer;
 • om trombose of een beroerte te voorkomen: in het algemeen moet u dit medicijn uw leven lang gebruiken.
 • na een hartinfarct: meestal gedurende ten minste 1 jaar.

Wat moet ik doen als ik een dosis ben vergeten?

Het is belangrijk dat u dit medicijn consequent gebruikt.

Het hangt af van welke dosering u gebruikt, wat u moet doen als u een tablet hebt vergeten.

U gebruikt 1 keer per dag 1 tablet: bent u een tablet vergeten en ontdekt u het dezelfde dag? Neem de tablet direct in en neem de volgende dag de tablet op het gebruikelijke moment. Neem nooit 2 tabletten op een dag.

U gebruikt 2 keer per dag 1 tablet van 15 mg, zoals bij trombosebeen: bent u een tablet vergeten en ontdekt u het dezelfde dag? Neem de tablet direct in, zelfs als het bijna tijd is voor de volgende tablet. U mag een dubbele dosis innemen, als u maar niet meer dan 2 tabletten in totaal per dag gebruikt. De volgende dag gaat u weer door met het gebruikelijke schema.

Kan ik met dit medicijn autorijden, alcohol drinken en alles eten of drinken?

autorijden?
Dit medicijn kan in zeldzame gevallen duizeligheid veroorzaken. Is dat bij u het geval? Rijd dan geen auto.

alcohol drinken?
Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

alles eten?

Bij dit medicijn kunt u beter niet te veel grapefruit eten, of grapefruitsap drinken. Dan is de kans op bijwerkingen namelijk groter.

Advies: niet meer dan 2 dagen per week grapefruit (sap) met ten minste 3 dagen ertussen.

 • Wilt u grapefruitsap drinken? Drink niet meer dan 2 dagen per week een glas grapefruitsap. En wacht elke keer dat u grapefruitsap heeft gedronken ten minste 3 dagen totdat u weer grapefruitsap drinkt.
 • Wilt u grapefruit eten? Eet niet meer dan 2 dagen per week 1 of 2 grapefruits. En wacht na elke keer dat u grapefruit hebt gegeten ten minste 3 dagen totdat u weer grapefruit eet.
  Dus: als u op maandag grapefruit eet, wacht dan tot donderdag met het opnieuw eten van grapefruit.

Bent u gewend om veel of vaak grapefruits te eten, of grapefruitsap te drinken? Bespreek dit dan met uw apotheker of arts. Misschien is er een ander medicijn dat u kunt gebruiken dat wel goed samengaat met grapefruit(sap). Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden.

Mag ik rivaroxaban gebruiken met andere medicijnen?

Dit medicijn heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de werkzame stoffen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje 'samenstelling'.

De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreden, zijn de volgende.

 • Andere medicijnen kunnen het effect op de bloedstolling versterken, zoals acetylsalicylzuur, acenocoumarol en fenprocoumon. Gebruik deze medicijnen alleen samen met rivaroxaban als uw arts de combinatie bewust heeft voorgeschreven.
 • De ontstekingsremmende pijnstillers, zoals ibuprofen, naproxen, diclofenac, acetylsalicylzuur en celecoxib verhogen de kans op bloedingen in maag en darmen. Gebruik daarom liever paracetamol als pijnstiller. Die heeft dat nadeel niet. Als u toch rivaroxaban samen met een ontstekingsremmende pijnstiller moet gebruiken, wees dan extra alert en raadpleeg uw arts bij maagklachten. Meestal adviseert de arts u een maagbeschermer te slikken om maagklachten te voorkomen. Overleg met uw arts of dat bij u nodig is.
 • Medicijnen tegen onder andere tuberculose rifabutine en rifampicine. De hoeveelheid rivaroxaban in het bloed kan afnemen. Overleg hierover met uw arts. U krijgt mogelijk een ander medicijn.
 • Medicijnen tegen epilepsie carbamazepine, fenobarbital, fenytoïne en primidon. De hoeveelheid van rivaroxaban in het bloed kan afnemen door deze medicijnen. Overleg hierover met uw arts. U krijgt mogelijk een ander middel.
 • Sint-janskruid (hypericum), een kruidenmiddel tegen depressieve klachten. De werking van rivaroxaban kan afnemen. Overleg met uw arts.
 • Sommige medicijnen tegen hiv. Vraag aan uw apotheker om welke medicijnen dit gaat.
 • Sommige medicijnen tegen kanker. Vraag aan uw apotheker om welke medicijnen dit gaat. De werking of bijwerkingen van deze medicijnen kunnen veranderen. Overleg hierover met uw arts.

Er zijn medicijnen waardoor de hoeveelheid rivaroxaban in het bloed kan stijgen. Hierdoor is niet alleen de werking sterker, maar zijn ook de bijwerkingen sterker. Raadpleeg uw arts als u een van deze combinaties voorgeschreven heeft gekregen. Mogelijk schrijft uw arts een ander middel voor.

 • De medicijnen tegen schimmelinfecties ketoconazol, itraconazol, voriconazol en fluconazol. Dit geldt niet voor medicijnen voor op de huid met ketoconazol. Gebruikt u fluconazol maar 1 dag? Of 1 keer per week? Dan kunt u het ook zonder problemen gebruiken.
 • De antibiotica claritromycine en erytromycine. Dit geldt niet voor medicijnen voor op de huid.

Twijfelt u eraan of een van de bovenstaande wisselwerkingen voor u van belang is? Neem dan contact op met uw apotheker of arts.

Mag ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef?

Zwangerschap
Over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend. Meld het aan uw arts en apotheker zodra u zwanger bent, of binnenkort wilt worden. Zo mogelijk kunt u overstappen op een ander medicijn.

Borstvoeding
Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts of apotheker. Het is niet bekend of dit medicijn in de moedermelk terechtkomt en of het schadelijk voor de baby is. Mogelijk kan de arts u een ander medicijn voorschrijven, waarvan wel bekend is dat u het veilig kunt gebruiken.

Gebruikt u medicijnen op recept of die u zonder recept koopt? Wilt u helpen om de kennis over medicijngebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding te vergroten? Meld dan uw ervaring bij pREGnant.

Mag ik dit medicijn gebruiken als ik ernstig overgewicht heb of een maagverkleining heb gehad?

Maagverkleining

Heeft u een maagverkleining gehad? Overleg dan met uw arts of apotheker. U kunt dit medicijn beter NIET gebruiken. Over het gebruik van dit medicijn na een maagverkleining is nog weinig bekend. Daarom is niet zeker of de maagverkleining invloed heeft op de werking en bijwerkingen van dit medicijn. Mogelijk kunt u overstappen op een ander medicijn.

Ernstig overgewicht

Heeft u ernstig overgewicht? Overleg dan met uw arts of apotheker.

 • Bent u zwaarder dan 173 kilogram? Over het gebruik van dit medicijn bij mensen die zwaarder zijn dan 173 kilogram is nog te weinig bekend. Daarom is niet zeker of uw overgewicht invloed heeft op de werking en bijwerkingen van dit medicijn. Mogelijk kunt u overstappen op een ander medicijn.
 • Weegt u 173 kilogram of minder? U mag dit medicijn gebruiken, zoals uw arts heeft voorgeschreven. Uw overgewicht heeft geen invloed op de werking en bijwerkingen van dit medicijn.

Als u niet weet of u ernstig overgewicht heeft, dan kunt u dit uitrekenen. Namelijk door uw BMI (Body Mass Index) te berekenen. Dit getal geeft aan of uw gewicht past bij uw lengte. Ga hiervoor naar de BMI-meter en vul uw gewicht en lengte in. Is uw BMI 40 of meer? Of is uw BMI 35 of meer en heeft u ook andere problemen met uw gezondheid, zoals een hoge bloeddruk of diabetes type 2 (suikerziekte). Dan heeft u ernstig overgewicht

Mag ik zomaar met dit medicijn stoppen?

U kunt op elk moment in één keer stoppen met het gebruik van dit medicijn. Stop echter alleen als uw arts dat adviseert. Het remmende effect op de bloedstolling houdt na de laatste dosis nog ongeveer 12 tot 24 uur aan.

Onder welke namen is rivaroxaban verkrijgbaar?

De werkzame stof rivaroxaban zit in de volgende producten:

Heb ik een recept nodig?

Rivaroxaban is sinds 2008 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Xarelto in tabletten.

Wilt u meer weten over de prijs en vergoeding van uw medicijn? Lees dan verder in het thema: Medicijnprijzen en vergoedingen.

Laatst bijgewerkt: 31-07-2020

Disclaimer

Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. Zoals medische richtlijnen, standaarden en literatuur. Bent u benieuwd hoe het apotheek.nl-team dit doet? Bekijk dan de video. Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst. De officiële bijsluiter van dit medicijn vindt u bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen op: www.cbg-meb.nl.

Vind een apotheek

Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan. Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.

Vraag het de webapotheker

Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen.

Vraag het de webapotheker Vraag het de webapotheker

Meldingen over dit medicijn

23 October 2020

Xarelto 15 mg gebruik ik al 6 jaar heb nog nooit last gehad ,van bijwerkingen alleen wel snel blauwe plekken

31 August 2020

Begin veel bijwerkingen ervaren. Hoofdpijn, extreem zware benen en arm, huiduitslag. Dit werd gedurende paar weken steeds beter. Nu geen last meer van. Geb...

5 August 2020

Eenvoudig te slikken thuis op vast moment bij het eten. Oppassen met wondjes, blijven lang bloeden. Snel blauwe plekken. Draag compressiekousen elke dag om...

Barcode Scanner Logo Gelukt. We hebben uw medicijn gevonden!