Zorg van de ApothekerUw apotheker geeft antwoord

Uw apotheker geeft antwoord

Zorg van de ApothekerUw apotheker geeft antwoord

Uw apotheker geeft antwoord

Van Ramadan tot reizen

Antibiotica Anticonceptiepil Morning-afterpil Stoppen met roken Ramadan en medicijngebruik Hitte en medicijnen Medicijnen op reis Veilig in de zon Medicijnen in het ziekenhuis Sterke bottenKinderen en medicijnvergiftigingVitamines en mineralen

  Afmaken

  Antibiotica

  Antibiotica werken alleen tegen bacteriën, niet tegen virussen. Ze helpen dus niet tegen griep of waterpokken, maar wel tegen longontsteking. Maak de antibioticakuur altijd af. Anders kunnen er ziekmakende bacteriën in het lichaam achterblijven.

  Betrouwbaar

  Anticonceptiepil

  De pil slikken is een zeer betrouwbare methode om zwangerschap te voorkomen. 

  Onbeschermd

  Morning-afterpil

  Heb je onbeschermde seks gehad en wil je niet zwanger worden? In sommige gevallen kan de morning-afterpil uitkomst bieden. Je apotheker kan je adviseren.

  Hulp

  Stoppen met roken

  Roken is slecht voor de gezondheid. Dat weet eigenlijk iedereen wel. Maar wist u dat roken ook invloed kan hebben op het effect van medicijnen? Uw apotheker kan u helpen om te stoppen met roken.

  Hulp

  Ramadan en medicijngebruik

  Doet u mee aan de ramadan? Het kan dan lastig zijn om uw medicijnen goed in te nemen. Ook kan uw lichaam door uw andere eet- en drinkpatroon anders reageren op medicijnen. Als het nodig is, kan uw apotheker u helpen uw medicijngebruik tijdelijk aan te passen.

  Last

  Hitte en medicijnen

  Sommige mensen hebben extra last van hitte. Mensen die medicijnen gebruiken bijvoorbeeld. Maar ook ouderen, zieken, mensen met overgewicht en kleine kinderen.

  Voorbereiding

  Medicijnen op reis

  Gebruikt u medicijnen en gaat u op reis? Met de onderstaande tips bent u goed voorbereid, zeker in coronatijd. Bekijk ook eens de info over veilig zonnen. Of over waar u op moet letten bij hitte als u medicijnen gebruikt. Een gezonde vakantie toegewenst!

  Bescherming

  Veilig in de zon

  De UV-straling in zonlicht kan de huid beschadigen en ervoor zorgen dat u verbrandt. Bescherm uzelf door kleding te dragen, zonnebrandcrème te gebruiken en tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon te blijven.

  Ziekenhuisapotheker

  Medicijnen in het ziekenhuis

  Bij een verblijf in het ziekenhuis komen uw medicijnen uit de ziekenhuisapotheek. De ziekenhuisapotheker heeft een belangrijke taak. Hij werkt samen met de medisch specialisten in het ziekenhuis en denkt mee over de beste toepassing van medicijnen.

  Tetst

  Sterke botten? Check je dagelijkse dosis D

  In de winter is het moeilijk om voldoende vitamine D aan te maken. Er is dan weinig zon. Wilt u weten hoe het staat met uw dosis vitamine D? En die van uw kind? Ga dan naar onderstaande test. 

  Huischeck

  Kinderen en medicijnvergiftiging

  Voor kinderen kan een kleine hoeveelheid medicijnen al giftig zijn. Let dus op dat uw ondernemende baby, peuter of kleuter geen tabletten, capsules of drankjes tegenkomt in huis. Met de 'huischeck' van de apotheek gaat u na of u thuis alles veilig heeft opgeborgen.

  Voedingsmiddelen

  Vitamines en mineralen

  Vitamines en mineralen zitten in voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, eieren, noten, rijst, aardappelen, vis, vlees en rijst. Bij een gevarieerde voeding zijn vitamines en mineralen uit een potje meestal niet nodig. Soms is het wel zinvol.

Informatie wordt bijgewerkt: